Gemeente Veere


Dag van de aarde

Op 22 april 2009.

Op initiatief van National Geographic en ACT Global wordt op woensdag 22 april om 14.00 uur het startschot gegeven voor de schoonmaakactie die op die dag op zeven plaatsen langs de Nederlandse kust wordt gehouden. Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde wordt aandacht gevraagd voor het vele plastic dat op de stranden rondzwerft en in de oceanen dobbert. National Geographic zendt 's avonds vanaf 20.00 uur beelden uit van de schoonmaakactie. De schoonmaakactie vindt plaats op zeven verschillende locaties:


* Den Helder: verzamelpunt Fort Kijkduin, coördinatie National Geographic

* Egmond aan Zee: verzamelpunt Strandpaviljoen De Uitkijk, coördinatie Stichting Nederland Schoon

* Bloemendaal: verzamelpunt Bloomingdale, coördinatie Stichting Noordzee

* Noordwijk: verzamelpunt Strandpaviljoen Alexander Beach, coördinatie Kust en Zee

* Scheveningen: verzamelpunt Strandpaviljoen Brunotti Beach House, coördinatie Stichting Noordzee

* Domburg: verzamelpunt Strandpaviljoen de Stenen Toko , coördinatie National Geographic

* Terschelling: verzamelpunt Heart Break Hotel, coördinatie Waddenvereniging

Voor handschoenen en vuilniszakken wordt uiteraard gezorgd.

Plastic soep

Plastic wat in zee terecht komt vergaat niet en verzamelt zich langzamerhand op rustige plekken in de oceanen. Deze plastic soep is een van de grootste maar ook een van de meest onzichtbare afvalverzamelingen op onze aarde. In de noordelijke Stille Oceaan is de oppervlakte van deze afvalzee minimaal twee keer de grootte van de staat Texas. Op de Dag van de Aarde, 22 april om 21.00 uur, besteedt National Geographic uitgebreid aandacht aan de plastic soep in het programma Time2Act en in Strange Days on Planet Earth met acteur Edward Norton vanaf 23.00 uur.

Dag van de Aarde

Tijdens de Dag van de Aarde op woensdag 22 april vinden overal ter wereld acties plaats die wijzen op het belang van bewustwording van en zorg voor al het waardevolle dat moeder aarde bezit. De Dag van de Aarde is in de jaren zeventig ontstaan in de Verenigde Staten. Het is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde gebeurtenis waaraan jaarlijks miljoenen mensen deelnemen. In Nederland zijn National Geographic Magazine en National Geographic Channel betrokken bij een aantal activiteiten in het kader van de Dag van de Aarde. National Geographic zet op deze manier haar missie inspiring people to care about the planet kracht bij.

www.maandvandeaarde.nl

www.greendreamdistrict.nl

www.aconvenienttruth.tv

www.nationalgeographic.nl