Saxion Hogescholen
BR>

ma 20 april 2009

Saxion helpt bij scholingstraject in Nordhorn


Op woensdag 22 april ondertekent Saxion een samenwerkingsverdrag voor een scholingstraject Sozialpädagogik in Nordhorn met de Landkreis Grafschaft Bentheim en het Sozial-/Medizinische Akademie und Berufsbildungszentrum Medikon GmbH te Oberhausen.

Het scholingstraject Sozialpädagogik bestaat uit een driejarige cursus in Nordhorn en een afstudeerjaar op Saxion in Enschede. De lessen worden verzorgd door docenten van het Sozial-/Medizinische Akademie und Berufsbildungszentrum Medikon. Het curriculum, de expertise en de onderwijsvisie van Saxion worden geleverd door docenten van de Academie Mens en Maatschappij van Saxion.

Na een succesvolle afronding van de cursus hebben de deelnemers toegang tot het vierde studiejaar van de bacheloropleiding Sozialpädagogik van Saxion, waar zij de mogelijkheid hebben om af te studeren. Sozialpädagogik is de Duitstalige variant van Sociaal Pedagogische Hulpverlening. De cursus Sozialpädagogik start in september 2009. Het initiatief valt onder de verantwoordelijkheid van de Landkreis Grafschaft Bentheim.

Meer informatie is hier te vinden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer W. L. Slingerland, directeur Academie Mens en Maatschappij van Saxion, telefoon 053 - 487 14 75.