Openbare zittingen Kiesraad over verkiezingen Europees Parlement

20/04/2009 12:28

Secretariaat van de Kiesraad

De Kiesraad houdt op vrijdag 24 en maandag 27 april twee openbare zittingen over de verkiezing voor het Europees Parlement.

Woensdag 22 april is de dag waarop politieke partijen die deel willen nemen aan de verkiezing van de leden van het Europees Parlement, hun kandidatenlijst in dienen te leveren bij de Kiesraad. Deze inlevering vindt plaats tussen 09.00 uur en 15.00 uur precies ten kantore van de Kiesraad (Herengracht 21, in Den Haag). Hierbij worden geen vertegenwoordigers van de pers toegelaten. Na 15.00 uur zal de Kiesraad, in een besloten vergadering, de lijsten onderzoeken op verzuimen. Mocht er sprake zijn van verzuimen, dan wordt de inleveraar van de lijst daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Op vrijdag 24 april is een openbare zitting van de Kiesraad, het centraal stembureau. In deze zitting worden de kandidatenlijsten genummerd die op 22 april bij het centraal stembureau zijn ingeleverd voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 4 juni 2009. Ook beslist het centraal stembureau dan over de geldigheid van de aangevraagde lijstencombinaties.

Deze zitting vindt plaats op: Vrijdag 24 april, aanvang 15.00 uur in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer, Plein 2, te Den Haag.

Op maandag 27 april beslist het centraal stembureau in een openbare zitting over de geldigheid van de lijsten, over het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten en over het handhaven van de daarboven geplaatste aanduidingen van politieke partijen.

Deze zitting vindt plaats op: Maandag 27 april: aanvang 16.00 uur. Groen van Prinstererzaal van de Tweede Kamer, Plein 2, te Den Haag.

U bent van harte welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen. Denkt u hierbij aan een legitimatiebewijs.