KNSB

Schaatsen in het voorjaar met Barbara de Loor
publicatie: 20-4-2009


Hoogland (KNSB) - De zon schijnt en de vorst is uit de grond, maar basisschoolleerlingen uit Pijnacker kunnen na het natuurijs afgelopen winter nogmaals schaatsen.
Om kinderen ook zonder natuurijs kennis te laten maken met de schaatssport heeft de KNSB samen met hoofdsponsor AEGON vorig jaar de AEGON Junior Schaatsspelen geïntroduceerd. Een initiatief, waarbij in een dorp of stad een synthetische schaatsbaan wordt neergelegd, waarop de kinderen een fantastische schaatservaring kunnen opdoen.

De AEGON Junior Schaatsspelen doen van donderdag 22 tot en met zondag 26 april IJsvereniging Pijnacker aan. Op donderdag 22 april zal oud-wereldkampioene Barbara de Loor schaatslessen geven aan leerlingen van groep 6 van basisscholen uit Pijnacker. Op vrijdag zal IJsvereniging Pijnacker de lessen verzorgen.
De baan is na schooltijd en op zaterdag en zondag ook open voor vrij schaatsen.
Voor het totale programma kijk op aegonjuniorschaatsspelen.nl De schaatsbaan ligt op het parkeerdak van Plus Supermarkt Zondag in Pijnacker.

Art-Ice stelt de kunststof schaatsbaan voor de AEGON Junior Schaatsspelen voor vier dagen beschikking. De schaatservaring op kunststof is net even iets anders dan op natuurijs, maar benadert het klassieke ijsplezier! Door de toegepaste techniek wordt geen gebruik gemaakt van vet of gel, zodat de vloer altijd schoon en droog aanvoelt. Geen vieze kleren dus.

De KNSB en AEGON zijn ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Meer informatie over de AEGON Junior Schaatsspelen >>>