Stadsdeel Zeeburg


---

Biologische markt Zeeburg viert uitbreiding

20 april 2009
De Biologische Markt aan de C. van Eesterenlaan in het Oostelijk Havengebied is definitief en mag uitbreiden. Dit gaan de marktkooplui vieren, samen met stadsdeelwethouder Jan Hoek, klanten en buurtbewoners. Op woensdag 22 april 2009 organiseren zij een Lentekriebelfeest. Iedereen is van harte welkom.

Lentekriebelfeest

Tijdens het Lentekriebelfeest is het extra gezellig op de markt. Om 11.00 uur opent Jan Hoek de markt officieel. Daarna kunnen kinderen springen op een luchtkussen, meedoen met spelletjes en leren hoe ze een koe melken. Om 11.30 uur en 12.30 uur geeft Koos Kneus een poppenkastvoorstelling. Verder lopen er muzikanten rond en zijn er uiteraard allerlei biologische sapjes en hapjes te verkrijgen.

In de zomer van 2007 startte de Biologische Markt bij wijze van proef. Sindsdien komen bewoners van het Oostelijk Havengebied en daarbuiten naar de markt toe voor heerlijke biologische groenten, fruit, brood, kaas, delicatessen en andere producten.

Foto: biologische markt

Jan Hoek: "De Biologische Markt is een aanwinst voor Zeeburg én voor Amsterdam. De markt voorziet in de groeiende behoefte van consumenten aan eerlijke, gezonde en duurzaam geteelde producten. Dit blijkt uit het toenemende aantal klanten. Ik ben blij dat deze bijzondere markt goed loopt en verder kan worden uitgebreid."

Simone Boelsma staat iedere woensdag op de markt met verse biologische groenten. "We hebben het afgelopen jaar een vaste klantenkring opgebouwd. Ons aanbod wordt steeds diverser, dus ik hoop dat nog meer mensen de weg naar onze markt gaan vinden!"

Tijd en locatie

De Biologische Markt staat op de C. Van Eesterenlaan en is iedere woensdag open van 11.00 tot 18.00 uur.

---