Gemeente Leeuwarden

Baanbrekersbeurs levert 35 jongeren horecabaan op

Het Leeuwarder bedrijf 'Advanced Personeelsdiensten' biedt tijdens de Baanbrekersbeurs (22/23 april) 35 jongeren uit Leeuwarden met een uitkering een fulltime halfjaarcontract in de horeca aan. Ideaal voor jongeren die straks weer naar school gaan, of die belangrijke werkervaring op willen doen. Ze kunnen aan de slag in de bediening, de keuken of de schoonmaak bij horecaondernemers in de hele provincie, inclusief de waddeneilanden.

Er is in Leeuwarden een toename van het aantal jongeren zonder werk. Een belangrijke oorzaak is dat zij als één van de eersten ontslagen worden bij bedrijven als zij nog geen vast contract hebben. De gemeente Leeuwarden heeft met scholen en kenniscentra afspraken gemaakt om het mogelijk te maken dat jongeren weer kunnen gaan leren. Het vacatureteam van Werkplein Leeuwarden heeft dit jaar al ruim 100 banen geworven waarin jongeren kunnen werken en leren. Daarnaast is er een jongerenloket geopend waar je terecht kunt voor vacatures en vragen over opleidingsmogelijkheden.

De Baanbrekersbeurs is een uniek samenwerkingsverband tussen diverse Friese gemeenten, UWV WERKbedrijf, Kamer van Koophandel, Noel expo, Regionale Opleiding Centra en de Friese Hogescholen. Op de beurs kunnen werkzoekende bezoekers direct solliciteren. Alle (ruim 100) deelnemende bedrijven uit heel Friesland bieden concrete vacatures aan.

De Baanbrekersbeurs wordt woensdagochtend 22 april om 09.30 uur geopend door wethouder Florijn (Werk en Inkomen) op de beursvloer in WTC-Expo.


---