Gemeente Almere

Start inzameling plastic verpakkingsmaterialen

21-04-2009

Plastic Heroes Het apart inzamelen van plastic verpakkingsmaterialen draagt bij aan minder verlies van kostbare grondstoffen. Om hieraan bij te dragen kunnen huishoudens in Almere vanaf 22 april dit type afval inleveren op de recyclingperrons. Daar is tevens een speciale vuilniszak van zestig liter verkrijgbaar, met een flyer over wat wel en niet in deze vuilniszak hoort.

Voordelen van apart inzamelen
Veel plastic verpakkingsmaterialen zijn te recyclen. Nu verdwijnt bijvoorbeeld de lege wasverzachterflacon nog met het restafval in de verbrandingsoven. Dat betekent verlies van kostbare grondstoffen. Door dit type afval apart in te zamelen wordt dat voorkomen. Daarnaast zorgt het apart inzamelen van plastic verpakkingsmaterialen ervoor dat de duobak minder snel vol raakt.

Onderzoek naar methode voor inzameling
De gemeente Almere onderzoekt momenteel nog welke methode voor huishoudens de beste is om plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in te zamelen. Om inwoners toch alvast de gelegenheid te geven dit materiaal apart in te zamelen, heeft de gemeente 50.000 speciale vuilniszakken besteld. Deze zijn gratis verkrijgbaar op de drie recyclingperrons en kunnen daar, als ze gevuld zijn, ook weer in worden geleverd. De container waar men de vuilniszak in kwijt kan is duidelijk herkenbaar aan het oranje Plastic Heroes-logo.

Meer informatie
De speciale flyer waarin te lezen is welk afval wel en niet in de speciale afvalzak thuishoort, is te vinden in de bijlage van deze e-mail. De flyer is vanaf 22 april ook te vinden op www.almere.nl.

Meer informatie over de landelijke inzameling van plastic verpakkingsmaterialen is te vinden op www.plasticheroes.nl.