Provincie Limburg

Persberichten

Limburgs Parlement in conferentie met maatschappelijke organisaties Op woensdag 22 april organiseert het Limburgs Parlement een werkconferentie voor de Limburgse maatschappelijke organisaties (mos). Deze conferentie is het vervolg op de dialoogsessies die in de afgelopen weken door het Limburgs Parlement zijn gehouden met de afzonderlijke ca. 30 mos die Limburg telt.
Uiteindelijk moeten alle inspanningen van het Limburgs Parlement ertoe leiden dat er een werkbare regeling komt voor mos voor de komende jaren.

Achtergrond
Op 23 december 2008 - tijdens een extra ingelaste statencommissie voor het Sociale Domein - kwam het Limburgs Parlement in actie tegen de korting op de subsidies van de mos met als resultaat dat deze subsidiekorting werd teruggedraaid. Ook werd door het Limburgs Parlement aangegeven dat er een dialoog aangegaan zou worden met de mos.

Werkconferentie
De werkconferentie met de Limburgse mos vindt plaats op 22 april vanaf 17:45 uur in de Oranjerie in Roermond en eindigt om 21:00 uur. De bijeenkomst start met een plenair gedeelte waarna er in een aantal werkgroepen verdieping plaatsvindt.
Doelstelling van de werkconferentie is de signalen die in de dialoogsessies naar voren zijn gekomen uit te wisselen, eventueel aan te vullen en op basis daarvan van gedachten te wisselen over mogelijke denkrichtingen voor een werkbare regeling voor de mo's voor de komende jaren.

21-4-2009 16:38