Connexxion


Connexxion Ambulancezorg introduceert digitaal ritformulier

Ambulancedienst Kennemerland, onderdeel van Connexxion, werkt sinds kort met de mobiele toepassing OpenCare:MDT van Centric. Met dit digitale ritformulier kan het ambulancepersoneel al tijdens de rit informatie opvragen, invoeren en doorsturen. Hiermee is Connexxion Ambulancezorg de eerste ambulanceonderneming die haar ritregistratie volledig heeft gedigitaliseerd.
Â
De mobiele toepassing is innovatief en vormt een belangrijke schakel in de steeds intensievere samenwerking met andere zorgpartners zoals huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en traumacentra. Het digitale ritformulier biedt op innovatieve wijze oplossing aan efficiency bij verslaglegging en uitwisselbaarheid van de gegevens met andere ketenpartners.Â

Kostbare tijdbesparing

Elke ambulance binnen Ambulancedienst Kennemerland is aangesloten op OpenCare:MDT. De hulpverleners ontvangen vooraf de patiëntgegevens en al tijdens de rit naar het ziekenhuis voert het verpleegkundig personeel de verrichte handelingen in en zet deze informatie door naar het ziekenhuis. Hierdoor kan de Spoedeisende Hulp zich voorbereiden op de komst van de patiënt. Ook maakt het digitale ritformulier de administratie na afloop overbodig. Een besparing van kostbare tijd, waardoor meer ruimte vrijkomt voor zorgverlening.

Digitale ambulancesnelweg

Ambulancedienst Kennemerland, werkzaam in de regio's Noord- Holland Noord, Velsen en Heemskerk, is het eerste gebied dat volledig operationeel gebruikmaakt van deze mobiele oplossing voor de ambulances. Het digitale ritformulier wordt verder dit jaar uitgerold over alle ambulanceondernemingen van Connexxion. Achter de schermen zijn Connexxion Ambulancezorg en leverancier Centric bezig met de doorontwikkeling van het digitale ritformulier OpenCare:MDT. De toekomstperspectieven zijn veelzijdig en maken onder andere informatie-uitwisseling tussen spoeddiensten van huisartsen en apothekers mogelijk.