Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 april 2009

Aangehouden na winkeldiefstal

Almelo

Twee Almeloers, een man van 31 en een vrouw van 33 jaar, zijn dinsdag 21 april in hun woonplaats aangehouden na het plegen van winkeldiefstal.

Dinsdagmiddag 21 april werd om ongeveer 12.40 uur gemeld dat even daarvoor was gezien dat twee inzittenden van een personenauto diefstal hadden gepleegd bij een winkel aan de Ootmarsumesestraat in Almelo. Gezien was dat een speeltoestel in de auto was geladen en dat deze niet was afgerekend. De twee reden daarna met de auto weg en het kenteken werd genoteerd.

Surveillerende politiemensen zagen deze auto even later staan op een parkeerplaats aan de Laan van Iserlohn in Almelo. De beide inzittende waren in de buurt en gaven aan dat zij in de auto hadden gezeten. Hierop werden de twee, een Almeloer van 31 en een Almelose van 33 jaar, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het meegenomen speeltoestel lag nog in de auto en deze is in beslag genomen. Met hun toestemming werd er tevens een onderzoek in hun woning ingesteld omdat het vermoeden bestond dat ook daar wellicht van diefstal afkomstige goederen aanwezig waren. Dit bleek zo te zijn en meerdere goederen, waaronder kinderkleding, werden aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook deze goederen zijn in beslag genomen. Dit wordt nader onderzocht en beiden zijn in verband hiermee in verzekering gesteld. (09-0462112)

Aanhouding na onderzoek beroving

Hengelo

Een 37-jarige Hengeloer is dinsdag 21 april aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een beroving op 9 april jl.

Donderdagavond 9 april werd gemeld dat er in of bij zijn woning in Hengelo een man was beroofd. Bleek te gaan om een 56-jarige Hengeloer die vertelde dat hij door een bekende van hem was beroofd van enkele tientallen euro's. Hij kon zich op dat moment niet goed meer herinneren wat er was gebeurd en daarom werd afgesproken dat hij op de 10e, samen met iemand die getuige van e.e.a. zou zijn geweest, aan het bureau zou komen voor het doen van aangifte. Dit werd gedaan en naar aanleiding van deze aangifte gaf de officier van justitie toestemming om een 37-jarige Hengeloer aan te houden die ervan werd verdacht de beroving te hebben gepleegd.

Deze aanhouding vond dinsdag 21 april plaats en de 37-jarige werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-040911)

Twee personen aangehouden na vechtpartij, slachtoffer naar ziekenhuis

Enschede

Een man uit Enschede en een man uit Oldenzaal zijn dinsdagavond 21 april in Enschede aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij waarbij een Oldenzaler dusdanig gewond raakte dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Dinsdagavond 21 april werd rond 23.45 uur gemeld dat er op het Colosseum in Enschede een vechtpartij plaatsvond waarbij meerdere personen betrokken waren. Ter plaatse werd niet geheel duidelijk wat en waarom zich een en ander had afgespeeld. Twee personen, een 20-jarige Enschedeer en een 31-jarige man uit Oldenzaal werden, in verband met mogelijke betrokkenheid, aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Een derde persoon, 27 jaar en afkomstig uit Oldenzaal, werd een eindje verderop liggend op straat aangetroffen. Hij was behoorlijk, vooral in zijn gezicht, gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een nader onderzoek zal worden ingesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (09-046527)

Verkeerscontroles

Hengelo

Dinsdag 21 april werd in Hengelo-Noord gedurende de dag op een drietal locaties een verkeerscontrole gehouden. Gecontroleerd werd op de Deurningerstraat, de Oldenzaalsestraat en de Mozartlaan, waarbij in totaal 11 processen-verbaal zijn uitgeschreven. O.a. zeven personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en een personenauto bleek niet APK gekeurd. (09-046337)

Motorrijder onderuit

Rijssen

Een 27-jarige motorrijder uit Nijverdal raakte gewond toen hij onderuit ging met zijn motor op de Brekeldlaan in Rijssen.

Op 21 april 2009 omstreeks 14.50 uur vond er op de Brekeldlaan in Rijssen een aanrijding plaats tussen een tractor en een motorrijder. Een 27-jarige motorrijder uit Nijverdal schrok van een tegemoetkomende tractor bestuurd door 39-jarige man uit Rijssen. De motorrijder remde hevig en begon te slingeren en ging onderuit en gleed van zijn motor af en kwam in botsing met de tractor. De ambulance heeft de motorrijder met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-046304)

Fietsers komen met elkaar in botsing

Holten

Een 50-jarige man uit Hellendoorn en een 28-jarige man uit Meppel zijn gewond geraakt, nadat ze in aanraking zijn gekomen met elkaar op het kruispunt Plaggenweg / Holterbergweg in Holten.

Beide mannen fietsten op 21 april omstreeks 13.30 uur in het buitengebied van Holten. Op de kruising Plaggenweg / Holterbergweg ging het mis. Op een kruising zagen zij elkaar niet en kwamen vol met elkaar in aanrijding. De 28-jarige man uit Meppel is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De 50-jarige fietser uit Hellendoorn is ter plaatse onderzocht en behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. (09-046250)

Kop-staartbotsing

Deurningen

Een automobiliste uit Deurningen raakte gewond na een kop-staartbotsing op de Deurningerstraat in Deurningen.

Op 21 april omstreeks 16.50 uur stond een automobiliste uit Deurningen voorgesorteerd op de Deurningerstraat in haar woonplaats om linksaf de Saterslostraat in te slaan. Een 61-jarige automobilist uit Enschede die achter haar reed merkte te laat op dat zijn voorgangster stilstond en botste tegen haar auto. De automobiliste uit Deurningen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-046420)

Fietser gewond na aanrijding

Enschede

Een 59-jarige fietser uit Enschede raakte gewond na een aanrijding met een personenauto op het kruispunt Dr. J van Damstraat en Fazantstraat in Enschede.

Een 49-jarige automobilist uit Enschede reed over de Dr. J van Damstraat in Enschede en verleende op de kruising met de Fazantstraat geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 59-jarige fietser uit Enschede. De fietser kwam hierdoor in aanraking met de auto en raakte gewond. Met onbekend letsel is de man overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede. (09-046450)

tel: 053-4555588


---- --