Politie Hollands Midden

Datum: 22 april 2009


---

Hillegom Snelheidscontroles Van vrijdag 17 april tot en met dinsdag 21 april heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden diverse snelheidscontroles gehouden op de Weeresteinstraat (N208) in Hillegom. In totaal zijn 10.357 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 1.295 te hard reden. De hoogste meting bedroeg 105 km/h. De overtreders krijgen binnenkort post van het CJIB op de deurmat. De politie hield de controles na signalen van inwoners over het gevoel van verkeersonveiligheid. De controles worden de komende tijd voortgezet.

Sassenheim Politie zoekt getuigen van aanrijding De politie is op zoek naar mensen die donderdag 16 april rond 12.10 uur getuigen zijn geweest van een aanrijding tussen een bestelauto en een racefietser op de kruising Hoofdstraat met de Zandslootkade. De 64 jarige fietser uit Aalsmeer kwam daardoor ten val en hield pijnlijke plekken en schaafwonden aan het voorval over. De bestelauto die bestuurd werd door een 37 jarige man uit Hillegom raakte licht beschadigd. Omdat er onduidelijkheid is over de juiste toedracht van de aanrijding hoopt de politie dat er mensen zijn die daarover iets kunnen vertellen. In ieder geval waren er mensen die de fietser weer op de been hebben geholpen en dus mogelijk belangrijke informatie hebben. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Sassenheim via 0900-8844.

Sassenheim Aanrijding tussen twee auto's Dinsdag 21 april om kwart over drie in de middag vond op de Oostlaan een frontale aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 58 jarige automobiliste uit Voorhout reed vanuit de richting van Sassenheim en raakte ter hoogte van de kruising met de Edisonstraat op een gegeven moment een vluchtheuvel. De vrouw verloor de macht over het stuur en week uit naar links waar ze in botsing kwam met een 75 jarige automobilist uit Leiden die in tegenovergestelde richting reed. De Leidenaar en zijn 71 jarige passagiere werden met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De Voorhoutse werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Katwijk Inbraak benzinestation In een winkel van een benzinestation aan de Ambachtsweg werd woensdag 22 april rond 03.10 uur ingebroken. Bij die inbraak is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Zoeterwoude Dronken automobilist met auto op kant Een 36 jarige man uit Leiden is woensdag 22 april rond 04.40 uur met zijn auto op de rotonde Hoge Rijndijk met de Oranjelaan op zijn kant gegaan nadat hij daar een opstaande rand had geraakt. De man bleef ongedeerd. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Agenten stelden vast dat de man had gedronken en hielden hem aan. Aan het bureau werd bij een ademanalyse 910 ug/l. vastgesteld. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Reden om het rijbewijs van de man in te vorderen en tegen hem proces-verbaal op te maken voor onder meer het rijden onder invloed.

Alphen a/d Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 53 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Agenten controleerden de man dinsdag 21 april rond 21.00 uur op de President Kennedylaan nadat ze hem daar zonder gordel zagen rijden. Bij die controle werd drankgebruik bij hem vastgesteld. De na zijn aanhouding gedane ademanalyse liet een uitslag zien van 730 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed. Het was voor de man niet de eerste keer dat hij voor dit feit met politie en justitie in aanraking kwam. In 2005 werd bij hem 530 ug/l. vastgesteld.

Alphen a/d Rijn Eenzijdig motor ongeval Een nog onbekende motorrijder werd woensdagochtend om omstreeks 05:15 op de rijweg aan de Gnephoek gevonden. Hij ging met zijn motor onderuit, die vervolgens in het water belandde. Het slachttoffer is met letsel aan zijn rug, buik en nek naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. Er waren geen andere voertuigen of personen bij het ongeluk betrokken.

De motorrijder was niet in bezit van een juist rijbewijs. Hij had een AL (motor tot 25KW rijbewijs) terwijl de motor die hij bestuurde een vermogen had van 52KW.

Nieuwkoop Inbraak bij fotowinkel Woensdag 22 april rond 04.00 uur werd er ingebroken bij een fotowinkel aan het Reghthuysplein. Bij die inbraak is een nog onbekende hoeveelheid camera's gestolen. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Waddinxveen Motorrijder verongelukt Dinsdag 21 april even voor half vijf is een 33 jarige motorrijder uit Waddinxveen verongelukt. De bestuurder botste tegen een afslaande auto. De automobilist, een 27 jarige plaatsgenoot, reed over de Staringlaan en sloeg linksaf om de H. Heijermanslaan in te rijden. De motorrijder reed in tegenovergestelde richting vanuit de richting Noordkade toen de twee voertuigen in botsing kwamen. Het slachtoffer werd gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Staringlaan is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

Gouda Burgernetactie voor vermiste jongen De politiemeldkamer heeft dinsdag 21 april even na half tien in de avond een Burgernetactie opgestart na de vermissing van een 14 jarige jongen. De jongen was voor het laatst gezien in de omgeving van de Kleiweg bij de spoortunnel. Rond kwart voor elf werd de Burgernetactie afgesloten. Deelnemers werden verzocht nog wel uit te kijken naar de jongen en bij aantreffen te bellen met 0900 - 8844. Om tien over elf belde een omstander dat hij de jongen had aangetroffen bij de Goudse Verzekeringen. De man had van politiebikers over de vermissing gehoord en was eveneens gaan zoeken naar de jongen. De politie heeft veel reacties van mensen gekregen op de burgernetmelding. Een grote groep personen heeft actief gezocht naar de vermiste jongen.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 41 jarige automobilist uit Gouda. Agenten controleerden de man woensdag 22 april rond 00.50 uur op de Sportlaan nadat ze hem zagen rijden met een defecte koplamp. Bij die controle werd drankgebruik bij hem vastgesteld. De na zijn aanhouding gedane ademanalyse liet een uitslag zien van 660 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

---------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------




Politie Hollands Midden