Provincie Noord-Holland

Datum

22-4-2009

Onderwerp

Werkzaamheden aan de N302 tussen Hoogkarspel en Enkhuizen

Harriët Wijker

De N302 tussen Hoogkarspel en Enkhuizen is toe aan groot onderhoud. De provincie werkt van begin mei tot half juli in opeenvolgende fases aan de weg, waardoor steeds een deel van de provinciale weg N302 is afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid. (Brom)fietsers zullen geen last van de werkzaamheden ondervinden.

De huidige asfaltlaag is aan vervanging toe. Op bepaalde delen wordt de weg zelfs vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Met deze ingrijpende maatregel worden de vele hobbels op deze weggedeelten verwijderd. Verder worden werkzaamheden uitgevoerd aan de verkeerslichtinstallaties en de openbare verlichting.

Van maandag 4 mei t/m zaterdag 23 mei wordt gewerkt tussen de kruising met de Markerwaardweg (Hoogkarspel) tot de kruising met de Kerspelweg (Hoogkarspel)

* Maandag 4 mei t/m zaterdag 9 mei (week 19) Van maandag 4 mei 5.00 uur tot en met zaterdag 9 mei 20.00 uur is de provinciale weg tussen de genoemde kruisingen afgesloten voor al het autoverkeer.

* Maandag 11 mei t/m zaterdag 16 mei (week 20) Van maandag 11 mei t/m zaterdag 16 mei is de provinciale weg tussen de genoemde kruisingen van 20.00 uur s avonds tot 06.00 uur s ochtends afgesloten voor al het autoverkeer. Buiten deze tijden kan het autoverkeer gebruik maken van de provinciale weg.
* Omleiding
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Markerwaardweg (N240) Veenakkers Kerspelweg (vanuit Hoorn) en Kerspelweg Driehuizen Nieuwe Dijk Markerwaardweg (N240) (vanuit Enkhuizen). De kruising met de Sluisweg blijft in deze fase open.

In dezelfde periode wordt gewerkt aan de verkeerslichtinstallaties en de openbare verlichting op de kruisingen met de Sluisweg en de Kerspelweg (Hoogkarspel) en de Kadijkweg (Lutjebroek).

Maandag 4 mei t/m zaterdag 23 mei (week 19, 20 en 21) Van maandag 4 mei t/m zaterdag 23 mei worden op de genoemde kruisingen werkzaamheden uitgevoerd aan de verkeerslichtinstallaties en de openbare verlichting. De werkzaamheden worden tussen 08.00 en 16.00 uur en tussen 20.00 en 06.00 uur uitgevoerd. Het autoverkeer kan normaal gebruik maken van de kruisingen, maar moet rekening houden met enige hinder.