Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 22-04-2009

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto had gereden.

Rond 22.20 uur zagen agenten een bestuurder met zijn auto half op het fietspad ter hoogte van de Proostwetering staan. De motor van de auto draaide nog en de verlichting was aan. De 44-jarige bestuurder uit IJsselstein zat in zijn auto. De agenten vroegen wat de man aan het doen was. Hij sprak, met dubbele tong, dat hij zijn Tomtom aan het instellen was. De agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed was en lieten hem een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 690 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie na een achtervolging een man op een gestolen motorscooter aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een motorscooter, zonder helm, vanuit de richting van de Karel Doormanlaan aan komen rijden. Bij het passeren van de bestuurder zagen agenten dat er geen kentekenplaat op de motor zat. De bestuurder gaf, bij het zien van de politie, vol gas en reed weg richting de Arienslaan. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed met hoge snelheid over de Voorveldselaan, Augusto Sadinostraat, Simon Bolivarstraat en de Steve Bikostraat. Hier schoot hij over een verkeersdrempel en verloor de macht over zijn stuur.

De motor begon te slingeren en kwam ten val. De 19-jarige man uit Utrecht kon worden aangehouden. Omdat hij hard gevallen was, werd voor de zekerheid een ambulance ter plaatse gestuurd. Uit onderzoek bleek dat de motorscooter, vermoedelijk in Duitsland, gestolen was.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op de Zeemanlaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij een inbraak in een woning had gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 16.55 uur een melding via 1-1-2 een melding dat er ingebroken was in een woning aan de Griftkade. Een getuige was achter de verdachte aangerend. De politie ging ter plaatse en kon de 38-jarige verdachte uit Utrecht op de Zeemanlaan aanhouden. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werd vrij snel duidelijk dat de man de inbraak gepleegd had. In zijn rugzak had hij onder andere een laptop die uit de woning afkomstig was.