Gemeente Geertruidenberg


Gemeente Geertruidenberg schoner

Afgelopen zaterdag 18 april organiseerde de gemeente Geertruidenberg voor de tweede keer een opschoondag. De landelijke opschoondag vond dit jaar plaats op 21 maart, maar in overleg met een aantal leden van de klankbordgroepen en deelnemers van de eerste succesvolle opschoondag is besloten in Geertruidenberg deze dag pas in april te organiseren.

Zwerfafval vormt voor iedereen een bron van ergernis. Wat begint met een klein beetje afval, groeit binnen korte tijd tot een berg troep. De gemeente wil met de organisatie van de opschoondag aandacht besteden aan het zwerfafvalprobleem. Burgers zijn opgeroepen om mee te helpne schoonmaken in hun buurt of wijk.

Circa dertig vrijwilligers, onder wie een aantal kinderen, staken de handen uit de mouwen en verwijderden het zwerfafval en onkruid in de omgeving. Het weer was goed en de sfeer was opperbest.

De vrijwilligers verzamelden zich om negen uur op een centrale plaats in de wijk. Na een kopje koffie met wat lekkers ging iedereen gewapend met het nodige materiaal en een geel hesje op pad. In Raamsdonksveer-Noord werd het gebied rondom d'Onvermoeidelaan en De Schelf onder handen genomen. In Raamsdonksveer-Zuid werd de omgeving van Verzorgingscentrum 't Hoge Veer opgeschoond en ook het speeltuintje bij het Maalderijplein ziet er weer keurig uit, net als het gebied rondom het Schonckplein en bij de skatebaan. Hengelsportvereniging Ons Genoegen nam zelf ook het initiatief om een gebied bij De Veste op te schonen.

Ondanks de geringe opkomst hebben de vrijwilligers veel werk verricht en klonken er aan het eind van de ochtend alleen maar positieve reacties. Na een gezellige, gezamenlijke lunch en het uitreiken van een presentje in de vorm van een bloembol in blik, vertrok iedereen om een uur weer huiswaarts.