Gemeente Geertruidenberg


Toeristisch seizoen geopend

Op zondag 19 april is het toeristisch seizoen 2009 feestelijk geopend. Onder leiding van een gids werden er drie routes door de gemeente Geertruidenberg gemaakt.

Pascal Hendriks van het Veers Erfgoed verzorgde een wandeling langs de mooie en historisch interessante plekjes van Raamsdonksveer. Michel van den Burg van Skate Eventures had een steproute uitgezet langs de vestingwerken van Geertruidenberg en Jan Mutsaers van het VVV-agentschap Geertruidenberg begeleidde de mensen langs de mooiste locaties uit de serie Wolfseinde.

Aansluitend aan deze routes werd het convenant van het Toeristisch Platform Geertruidenberg (TPG) ondertekend. Door het ondertekenen van het convenant spreken de betrokken partijen de intentie uit om met elkaar het toerisme in gemeente Geertruidenberg te bevorderen. De volgende partijen hebben op 19 april hun handtekening gezet: voorzitter van het TPG, STRG/VVV-agentschap, Stichting Vestingfeesten Geertruidenberg en Bergsche Battery, Stichting Museum De Roos, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Geertruidenberg, Skate Eventures, Rondvaartbedrijf Durme-Stad Geertruidenberg, Stichting Veers Erfgoed, Theek5, gemeente Geertruidenberg.