Nuon

Nuon Energiewinkel leent energiemeters uit

22 apr 2009 | Amsterdam Nuon Energiewinkel leent energiemeters uit

Energiemeter

Consumenten kunnen vanaf 20 april gratis een energiemeter lenen bij een van de Nuon Energiewinkels. De energiemeter wordt aangesloten op de stekker van huishoudelijke apparaten en laat snel zien wat het elektriciteitsverbruik is. Ervaring leert dat huishoudens die een energiemeter gebruiken, gemiddeld EUR 50,- per jaar op de energiekosten besparen. Dat komt omdat zij weten welke maatregelen zij kunnen nemen om energieverspilling te voorkomen.

Consumenten kunnen van 20 april tot en met 30 juni gratis een energiemeter lenen via een van de zeven Nuon Energiewinkels. Zij mogen de energiemeter een maand lang gebruiken. De Nuon Energiewinkel vraagt wel een borg van EUR17,50. De adressen en openingstijden van de Nuon Energiewinkels zijn te vinden op www.nuon.nl. Ook niet-Nuon klanten kunnen de energiemeter lenen.

Door de energiemeter aan te sluiten op de stekker van het apparaat en deze in te schakelen, wordt duidelijk wat het energieverbruik is en welke apparaten veel of juist weinig verbruiken. 1 Watt stand-by verbruik kost per jaar zo'n EUR 2,- en consumenten staan vaak verbaasd hoe hoog de stand-by kosten voor onder meer computers, koffiezetapparaten, modems, etc. zijn als het apparaat altijd aanstaat.

Meten is Weten

Milieu Centraal en Nuon hebben tijdens de actie `Meten is Weten' ook energiemeters ter beschikking gesteld. Deze campagne liep van maart 2005 tot eind 2007. Tijdens deze periode hebben ruim 36.000 huishoudens de energiemeter geraadpleegd. Gemiddeld bespaarde een huishouden EUR 50,- per jaar op de energiekosten.

Nuon Energiewinkels

De Nuon Energiewinkels zijn gevestigd op de volgende locaties:

Energiewinkel Alkmaar
Noorderkade 132
1823 CJ Alkmaar

Energiewinkel Amsterdam
Spaklerweg 20
1096 BA Amsterdam

Energiewinkel Baarn
Minervaweg 3
3741 GR Baarn

Energiewinkel Enschede
Schuttersveld 9
7514 AC Enschede

Energiewinkel Groningen
Sontplein 4a
9723 BZ Groningen

Energiewinkel Leiderdorp
Elisabethhof 32
2353 EZ Leiderdorp

Energiewinkel Nijmegen
Ziekerstraat 43
6511 LE Nijmegen

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 6,1 miljard euro in 2008 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.

Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Sinds die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties

* Melanie Poort