Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 22-04-2009

Onenigheid over voetballen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie stelt een onderzoek in naar een conflict dat dinsdagavond ontstond op de Plevier over voetballende jeugd.

Een groep van vier jongens, 14 en 15 jaar oud, was rond 20.30 uur bezig met een voetbalpartijtje waarbij, volgens een bewoner, de bal ook tegen schuttingen en geparkeerde autos werd geschoten. De bewoner, een 54-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg, sprak de jongens erop aan maar dit leidde niet tot het gewenste effect. Op het moment dat de bal vervolgens in de tuin van de bewoner kwam was voor hem de maat vol en pakte hij de bal.

Daarna onstond een worsteling tussen de jongeren en de buurtbewoner waarbij, volgens de jeugd, de bewoner trachtte de bal te vernielen met een mes. Door de aanwezigheid van het mes voelde één van de jongens zich zodanig bedreigd dat hij aangifte wilde doen.

Dure borrel

SOEST De politie controleerde woensdagmorgen om 01.55 uur een 31-jarige Hilversummer die onder invloed van alcohol bleek te zijn en voor een aanzienlijk bedrag aan boetes in het opsporingsregister stond.

De man reed met zijn auto op de Soesterbergsestraat en werd tijdens een routineonderzoek op de aanwezigheid van alcohol gecontroleerd. Dit bleek inderdaad het geval te zijn want hij blies 430 ug/l. Bij controle van zijn identiteitsgegevens bleek verder dat de man nog voor 1170 euro aan openstaande boetes had. Nadat een relatie van de man aan het bureau het bedrag had betaald mocht de Hilversummer, met een proces-verbaal op zak en een rijverbod van vier uur, naar huis.