Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (22-28 april 2009)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de draagconstructie op het perceel Taelmanshof 2 (datum indiening: 09-04-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een rijwieloverkapping op het perceel Ferdinand Bolstraat 1 (datum indiening: 07-04-2009);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Akerstraat Noord 35 (datum indiening: 08-04-2009);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen, tel. 045 527 86 60.

Brunssum, 22 april 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Ontwerp-besluit tot het verlenen van ontheffing en bouwvergunning

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend dat het voornemens is lichte bouwvergunning te verlenen voor het geheel oprichten van een terrrasoverkapping op het adres Servatiusstraat 73, alhier.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan het slechts doorgang vinden nadat het college van Burgemeester en Wethouders daar ingevolge artikel 3.6, eerste lid, sub c, van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing voor heeft verleend.

Het ontwerp-besluit zal met ingang van 23 april 2009 gedurende vier weken voor eenieder ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1, alhier.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met een medewerker van het loket Vergunningen. De behandelend ambtenaar zal vervolgens contact opnemen met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 22 april 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders

---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunningen zijn verleend:

A Bouwvergunningen.


- lichte bouwvergunning voor het veranderen van de schoorsteen op het perceel Wieënweg 51 (verzonden 08-04-2009);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een erfafscheiding op het perceel Kempstraat 4 (verzonden 09-04-2009);


- lichte bouwvergunning voor het oprichten van een garage en een erfafscheiding op het perceel Schinkelstraat 14 (verzonden 09-04-2009);

B Bouwvergunning met ontheffing van het vigerende bestemmingsplan als bedoeld in art. 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van een berging, speelhoek en een terrasoverkapping op het perceel Akerstraat 101 (verzonden 08-04-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een terrastrap, het oprichten van een aanbouw en het vernieuwen van de stallingsruimte op het perceel Iepenstraat 72 (verzonden 08-04-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de entree op het perceel Chopinstraat 2 t/m 72 (verzonden 09-04-2009);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 22 april 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

milieubeheer

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp-besluit ter inzage ligt waarbij op de aanvraag van Crijns Asbestsanering BV, Haefland 1, te Brunssum, om een vergunning tot het oprichten van een inrichting ingevolge artikel 8.1, lid 1, sub a, van de Wet milieubeheer voor een dakdekkersbedrijf en asbestsanering, waarbij asbesthoudend afval wordt opgeslagen, alsmede voor de opslag van gassen en licht ontvlambare/chemische stoffen, gelegen aan de Haefland 1, alhier, kadastraal bekend gemeente Brunssum, sectie A, nummers 5819, positief wordt beschikt onder oplegging van een aantal voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu.

Het ontwerp-besluit, de aanvraag en de overige ter zake zijnde stukken liggen van 23 april 2009 tot en met 3 juni 2009 ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein, alhier, tijdens de werkuren (maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur). Tevens kunnen de stukken gedurende bovengenoemde periode desgevraagd ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk tijdens voornoemde werkuren totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 3 juni 2009 ingediend worden bij het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum, Postbus 250, 6440 AG Brunssum. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daarom verzoekt in een aparte brief bij de zienswijzen.

Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kan schriftelijk of telefonisch (045 527 86 60) worden verzocht tot uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn.

Beroep tegen het besluit kan worden ingesteld door een belanghebbenden die zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerp-besluit, die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het geven van het besluit ten opzichte van het nu ter inzage ontwerp-besluit zijn aangebracht, die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat is geweest.

Brunssum, 22 april 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

ruimtelijke ordening

Ontwerp-Wegenlegger

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maken bekend dat zij een nieuwe ontwerp-wegenlegger hebben opgemaakt. In deze wegenlegger wordt vastgelegd welke wegen openbaar zijn en wie de onderhoudsplicht daarvan heeft.

De ontwerp-wegenlegger ligt voor een ieder ter inzage van 22 april 2009 tot en met 3 juni 2009 in het gemeentehuis van de gemeente Brunssum, Lindeplein 1 in Brunssum.

Indien een mondelinge toelichting gewenst is, adviseren wij een afspraak te maken met de heer P. Bartels (045 527 86 20).

Eventuele zienswijzen tegen de ontwerp-wegenlegger kunnen schriftelijk bij ons college worden ingediend. Eveneens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze tegen de ontwerp-wegenlegger in te dienen. Deze zienswijze zal door de heer P. Bartels in een verslag worden opgenomen en bij het ontwerp ter inzage worden gelegd.

Brunssum, 22 april 2009.

Burgemeester en wethouders van Brunssum

---

ruimtelijke ordening

Wet tijdelijk huisverbod

Op 1 januari 2009 is de Wet tijdelijk huisverbod in werking getreden. Op grond van deze wet is de burgemeester bevoegd aan degene (meerderjarige) van wie een dreiging van huiselijk geweld uitgaat een tijdelijk huisverbod op te leggen.

Machtiging

De burgemeester van Brunssum heeft besloten om de burgemeester van Heerlen te machtigen tot het voeren van verweer en het verrichten van alle noodzakelijke proceshandelingen ten overstaan van de bestuursrechter in het geval van een verzoek om voorlopige voorziening of (hoger) beroep tegen een beschikking op grond van de Wet tijdelijk huisverbod, met het recht van substitutie.

Ter inzage

Vanaf 22 april 2009 ligt het mandaat-/machtigingsbesluit gedurende een periode van 6 weken ter inzage in de gemeentewinkel, Lindeplein 1.

Brunssum, 22 april 2009.

---

besluiten awb

Buurtfeest

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat aan Buurtvereniging "De Dakpan", ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening, vergunning is verleend voor het houden van een buurtfeest op het pad, gelegen aan de achterkant van de Koningstraat / Stadhouderstraat en Keizerstraat op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2009.

Alle hierop betrekking hebbende stukken zijn voor een ieder in te zien in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen: 045 527 85 05.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 22 april 2009.

Burgemeester van Brunssum

---

besluiten awb

Aanwijsbesluit ruimplicht hondenlosloopplaats Kennedylaan

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat met onmiddellijke ingang op de hondenlosloopplaats aan de Kennedylaan in een aanwijzingsbesluit de ruimplicht voor uitwerpselen van honden is ingesteld.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum van publicatie bezwaar maken (zie `Hoe maakt u bezwaar?').

Brunssum, 22 april 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Hoofd afdeling Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels.

---

De bovenstaande bekendmakingen zijn oorspronkelijk gepubliceerd in weekblad Parelnieuws.

Parelnieuws wordt huis-aan-huis bezorgd in heel Brunssum. Heeft u Parelnieuws niet ontvangen? Bezorgklachten kunt u melden bij Driessen Verspreidingen, telefoon (045) 525 79 74.


---

DigiD
Mijn Gemeente

---