Gemeente Moerdijk


Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een voorlopige waarderingssubsidie van 2.050,-- te geven aan Hulp en Ondersteuning Op Maat (HOOM) uit Zevenbergen voor theatervoorstelling De weg kwijt.

In 2008 heeft het Landelijk Dementieprogramma in Bergen op Zoom een theatervoorstelling ontwikkeld, bedoeld voor betrokkenen van mensen met een geheugenprobleem. De theatervoorstelling is al meerdere keren gespeeld. Uit reacties blijkt dat de voorstelling een goed beeld geeft van de problemen die zich afspelen bij mensen die dementerend zijn en bij degenen die hen verzorgen.

De theatervoorstelling laat zien hoe je mensen die lijden aan geheugenverlies eerder kunt herkennen en hoe je daar als naaste mee om kunt gaan. Ook wil de voorstelling aanknopingspunten geven voor mantelzorgers om om te gaan met de problematiek en de juiste wegen te vinden naar ondersteuning.

Dinsdagavond 13 mei wordt De weg kwijt in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis in Zevenbergen opgevoerd. De voorstelling start om 19.30 uur en is gratis. Iedereen is welkom.