Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 22-04-2009

Man beroofd

AMERSFOORT In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Haydnstraat een 42-jarige inwoner van Amersfoort van zijn portemonnee beroofd.

Het slachtoffer liep rond 01.30 uur op de Haydnstraat, tussen de Mozartweg en de Heiligenbergerweg, toen hij een tweetal onbekende mannen tegenkwam. Eén van hen trok vervolgens een mes en dwong de Amersfoorter zijn portemonnee af te geven. Hierbij raakte de man enige bescheiden en geld kwijt.

Van de verdachten is een signalement bekend:


- Negroïde man, circa 1.80 meter lang, leeftijd tussen 25 en 30 jaar, kort krullend zwart haar, bol gezicht met acne in zijn gezicht. De man sprak Engels en had een onverzorgd uiterlijk.


- Eveneens donker getint, ongeveer 1.70 meter lang, van dezelfde leeftijd als de andere verdachte, tenger van postuur, kort krullend zwart haar en een snor. De verdachte zag er onverzorgd uit en droeg een glimmende oorbel.

De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met gewonde

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag rond 17.10 uur vond op de Ruimtevaart een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorrijder waarbij laatstgenoemde gewond raakte.

De bestuurder van de personenauto, een 21-jarige Amersfoorter, verliet een uitrit van een bedrijf op de Ruimtevaart maar zag daarbij de naderende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding tussen beide voertuigen volgde waarbij de motorrijder, een 31-jarige inwoner van Nijkerk, gewond raakte aan enkel, sleutelbeen en schouderblad. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie maakt proces-verbaal op.

Brand op bouwplaats

AMERSFOORT Op dinsdag 21 april rond 20.15 uur kreeg de politie en brandweer de melding dat er iets brandde bij een in aanbouw zijnd gebouw op de Spakenburgkade.

Bij onderzoek bleek dat er opgeslagen isolatiemateriaal in brand was geraakt. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting en doet nader onderzoek.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Tasroof

AMERSFOORT Op woensdag 22 april rond 01.10 uur werd op de Bloemendalsestraat een 27-jarige vrouw uit Amersfoort van haar schoudertas beroofd.

De Amersfoortse liep rond dat tijdstip in de richting van de Meridiaan toen er plotseling aan haar schoudertas werd getrokken. Op het moment dat zij zich omdraaide en probeerde te voorkomen dat haar tas werd afgepakt sloeg de verdachte het slachtoffer twee keer in het gezicht. De verdachte rende, samen met een tweede jongen, weg in de richting van het theatergebouw de Flint.

Van de verdachten is een signalement bekend:

1. De verdachte die de beroving pleegde betrof een lichtgetinte jongen, tussen 15 en 20 jaar oud, 1.70 à 1.75 meter lang, mager postuur, gekleed in een zwarte jas met bontkraag en capuchon en een zwarte broek. Tijdens de beroving droeg de verdachte de capuchon over zijn hoofd.

2. De tweede jongen die met de verdachte meerende was eveneens tussen 15 en 20 jaar oud, ongeveer 1.70 à 1.75 meter lang en gekleed in een zwarte jas met capuchon.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.