Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 22-04-2009

Het goud van Lopik, verdachte bekend

(Zie persberichten district Lekstroom d.d. 20-04-2009: Het goud van Lopik vernield)

LOPIK In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april reed een auto over het kunstwerk Het goud van Lopik. Dat werd daarbij vernield. De automobilist reed door.

Op maandagavond 20 april meldde de automobilist, een 22-jarige man uit Schoonhoven, zich bij het politiebureau in zijn woonplaats. Hij verklaarde op zaterdagavond naar een tentfeest in Montfoort te zijn geweest. Rond 03.00 uur reed hij daarna naar huis over de M.A. Reinaldaweg. Hij verklaarde tijdens het rijden in slaap te zijn gevallen en wakker te zijn geschrokken door een klap. Daarbij zag hij dat hij inmiddels aan de andere kant van de rotonde stond en hij het kunstwerk kapot had gereden. In plaats van de politie te bellen, reed hij door naar huis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding. Hij zal aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Verdacht

NIEUWEGEIN Agenten hielden op dinsdagavond 21 april een man aan omdat hij inbrekersgereedschap bij zich had.

Agenten zagen rond 22.20 uur een automobilist over de Graaf Florisweg rijden. Zij vroegen het kenteken bij de politiemeldkamer na. Daaruit bleek dat de eigenaar van de auto meerdere antecedenten had. Zij gaven de bestuurder, een 21-jarige man uit Nieuwegein, een stopteken. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Agenten namen het gereedschap in beslag en hielden de Nieuwegeiner aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Driewielige motorfiets belandt op trottoir

VIANEN Een motorrijder verloor op dinsdag 21 april de macht over het stuur en reed een voetganger aan. De voetganger raakte zwaargewond.

Rond 15.30 uur reed een 69-jarige man uit Nieuwegein met een Canam (driewielige motorfiets met twee voorwielen) weg bij een restaurant op de Voorstraat, in de richting van de Poort. Na enkele meters raakte de Nieuwegeiner de macht over het stuur kwijt, naar zijn eigen idee doordat het gas bleef hangen. De motor schoot het trottoir op, raakte enkele karretjes met bloemen en botste tegen een 77-jarige man uit Vianen, die op het trottoir liep. De motor kwam tegen een metalen paaltje tot stilstand.

De 77-jarige man liep een open beenbreuk, een schouder uit de kom en meerdere kneuzingen op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. De 69-jarige man raakte niet gewond. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar is een verklaring van hem opgenomen. De Verkeerspolitie stelt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in.

Motorrijder van weg gedrukt

JAARSVELD Een motorrijder deed op dinsdag 21 april aangifte van het feit dat hij op zondagochtend 19 april door de bestuurster van een witte bestelbus van de weg was gedrukt. Hij kwam ten val en raakte gewond.

Op zondag rond 11.10 uur reed een 51-jarige motorrijder uit De Bilt met zes andere motorrijders over de Lekdijk Oost, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Tienhoven. Voor hen reed een vrouw in een witte Mercedes bestelbus. Zij zagen dat zij niet handenvrij aan het bellen was. Zij reed nogal slingerend en met wisselende snelheid over de dijk. Na enige tijd achter de bus te hebben gereden, besloten de motorrijders haar in te halen. Zij toeterden en de eerste motorrijder haade haar in, waarna de Biltenaar ook een inhaalmanoeuvre inzette. Op het moment dat hij naast de bus reed, kwam de bus naar links en drukte daardoor de motor van de weg.

De motorrijder stuurde noodgedwongen de berm in en kwam ten val. Daarbij liep hij letsel aan zijn been op. De bestuurster van de witte bestelbus reed zonder te stoppen door. Gezien het letsel aan zijn knie zat het slachtoffer bij het doen van de aangifte in een rolstoel.

Aan getuigen van de aanrijding en aan mensen die menen te weten wie de bestuurster van de witte Mercedes bestelbus is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 21 april een verkeerscontrole op de Graaf Florisweg gehouden. Daarbij schreven agenten 31 bekeuringen uit: te hard rijden (19), niet dragen autogordel (10) en niet handenvrij bellen (2).