Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 22-04-2009

Politie onderzoekt ernstig steekincident

WAGENBERG: De politie is een onderzoek gestart naar een ernstig steekincident waarbij een 17-jarige jongeman uit Breda zwaar gewond raakte. Dat gebeurde in de nacht van maandag 20 april op dinsdag 21 april. Agenten troffen het slachtoffer om 01.10 uur na een melding aan op de openbare weg van de Wagenbergsebaan in Wagenberg. De man had een steekwond in zijn hals en had veel bloed verloren.

Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In de directe omgeving werd een 21-jarige inwoner van Wagenberg als verdachte gearresteerd.
Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer is opgenomen op de intensive care afdeling van een ziekenhuis.

In de woning van de aangehouden verdachte trof de politie twee ruimten aan die waren ingericht als hennepkwekerij. De wietplantage bestond uit 213 planten. De agenten stelden vast dat er met de
elektriciteitsmeter was geknoeid. In overleg met het Openbaar
Ministerie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering
bemonsterd. De aanwezige 18-jarige bewoonster van het pand werd daarbij gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat het om een drugs gerelateerd geweldsdelict gaat en verricht nader onderzoek naar de toedracht van het misdrijf.
(Auteur: Jeroen Steenmeijer)

Politie arresteert twee mannen met inbrekerswerktuigen

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft dinsdagmorgen rond 02.30 uur een 40-jarige man uit Made en een 48-jarige Bredanaar aangehouden. Agenten kregen een melding van een getuige die vertelde dat twee mannen verdacht rondstruinden op de Heistraat. Eenmaal ter plaatse werden de mannen werden gecontroleerd op de Julianastraat en in hun auto lagen diverse inbrekerswerktuigen. Het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening verboden om met dergelijke gereedschappen 's-nachts op pad te gaan. De twee verdachten hadden bovendien geen goede verklaring voor hun aanwezigheid. Ze zijn ingesloten op het bureau.

Twee Oosterhoutse jongens aangehouden na zware mishandeling

OOSTERHOUT: Twee jongens uit Oosterhout van 14 en 17 jaar zijn dinsdag door de politie aangehouden in verband met de zware mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer kreeg woensdagmiddag 18 maart nabij een supermarkt aan de Bredaseweg zonder echte aanleiding diverse klappen in het gezicht. Ook werd hij getrapt. Daardoor liep hij letsel aan zijn gezicht en zijn gebit op. Ook raakte de 15-jarige jongen even bewusteloos. De jongen deed aangifte van de mishandeling. Uit het daarop ingestelde onderzoek kwamen de namen van de twee verdachten naar boven. Ze zijn ingesloten op het bureau. De 17-jarige jongen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-04-2009 10:42 | © Regio Midden en West Brabant |