Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 22-04-2009

Bromfietser onderuit

ASSEN Dinsdagavond is een 42-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed op zijn brommer vanaf de Collardslaan het Kerkplein op en gleed in de bocht onderuit. Ambulancepersoneel heeft de man naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (2009005793)

Alcomobilisten aangehouden

EMMEN Dinsdagnacht controleerde de politie op de Emmerhoutstraat een bestelauto. De bestuurder, een 35-jarige Emmenaar, had gedronken. Bij de blaastest kwam hij op een promillage van 1,17. (2009005796)

VALTHERMOND Dinsdagmiddag controleerde de politie op de Wieke een 38-jarige automobilist uit Valthermond. Hij had gedronken en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en moest de politie pepperspray en handboeien gebruiken. Uiteindelijk aan het bureau werkte de man mee aan de verplichte blaastest en scoorde 1,38 promille. (2009005751)

Illegale passagier uit trein gehaald

EMMEN Dinsdagmorgen heeft de politie een 22-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. Hij was in de trein aangetroffen zonder plaatsbewijs. Omdat hij zich ook niet kon legitimeren is hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Om de identiteit en verblijfspapieren te controleren is de politie een onderzoek gestart. (2009005467)

Politie met schotelantenne in maag

EMMEN Dinsdagnacht zagen agenten op de Boermarkeweg een man fietsen met een schotelantenne onder de arm. Toen ze hem wilden aanspreken liet hij de antenne en zijn fiets achter en ging er vandoor. Een zoekactie leverde niets op. De politie heeft nu een schotelantenne waarvan de herkomst onbekend is. Misschien mist iemand er een. Diegene wordt verzocht om contact op te nemen met de politie in Emmen, via telefoon 0900 8844. (2009005804)

Dummys uit etalage gestolen

HOOGEVEEN Dinsdagnacht is in de Schutstraat een etalageruit vernield van een fotozaak. Daarop zijn twee cameras gestolen, tenminste, dat dacht de dader. Het gaat om dummys met een waarde van enkele centen. De politie stelt een onderzoek in. (2009005806)

Buurt opgeschrikt door oefening politie met springstoffen

ASSEN Dinsdag zijn bewoners van de omgeving van de Weiersstraat en Alteveerstraat opgeschrikt door een aantal harde knallen. Deze werden veroorzaakt door de oefening van een politieteam in het politiebureau aan de Weiersstraat. Het pand wordt gesloopt maar voordat het zover is, kon het politieteam er nog oefenen met springstoffen. De omwonenden waren vooraf op de hoogte gesteld dat de oefeningen zouden plaatsvinden. Echter, door een communicatiefout begon de oefening een dag te vroeg. Aan de omwonenden is per brief excuses aangeboden voor de overlast die dit heeft veroorzaakt. De oefening van woensdag gaat wel door, maar er is besloten dat er geen springstoffen meer gebruikt worden.

Man aangehouden na mishandeling milieuambtenaar

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Varenkamp een 27-jarige man aangehouden na een conflict met een milieuambtenaar van de Gemeente Emmen. Deze controleur kwam bij de man aan de deur vanwege een milieuovertreding. Daarbij ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de ambtenaar tegen zijn schenen trapte. De ambtenaar deed aangifte en de verdachte, die overigens ontkende, is verhoord. Van het voorval wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009005677)

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

EERSTE EXLOERMOND Dinsdagmiddag heeft de politie op de Drentse Mondenweg het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Nieuw Buinen. Hij reed 158 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. (2009005739)

NIEUW WEERDINGE Dezelfde middag raakte een 26-jarige Emmenaar zijn rijbewijs kwijt op de weg van Emmen naar Nieuw Weerdinge, de N364. Hij werd gelaserd met een snelheid van 130 kilometer per uur, 50 boven de limiet. (2009005736)

Politie neemt muziekinstallatie in beslag na herhaaldelijke overlast

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie aan de Spehornerbrink geluidsapparatuur in beslag genomen na herhaaldelijke meldingen over geluidsoverlast. De verdachte, een 47-jarige man, was vooraf gewaarschuwd dat hij geen overlast meer mocht veroorzaken met zijn muziekinstallatie. Als dit toch gebeurde zou alles in beslag worden genomen. Dat is nu gebeurd en de man krijgt een proces-verbaal. (2009005755)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.