Politie Groningen

Woensdag 22 april 2009

Provincie Groningen, 22-04-2009

Groningen: bromfietser onderuit

Een 45-jarige bromfietser raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Froukemaheerd. De vrouw ging door nog onbekende oorzaak met haar bromscooter onderuit. Het slachtoffer werd met vermoedelijk beenletsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Groningen: inbreker aangehouden

Dankzij een getuige kon de politie dinsdagmiddag aan de Abel Tasmanstraat een inbreker aanhouden. De getuige zag dat een man een ruit van een woning insloeg en naar binnen kroop. Nadat de gewaarschuwde politie was gearriveerd, kwam de inbreker tevoorschijn. Hij werd gearresteerd. De verdachte, 36 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarde dat hij naar binnen was gegaan omdat hij mogelijk een kamer in het huis wilde huren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dief portemonnee aangehouden

Een 43-jarige man uit Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Papengang in Groningen. De verdachte had een portemonnee van een bezoekster gestolen. De portemonnee kon gelijk worden teruggegeven aan de eigenaar. De man is door de agenten aangehouden. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor diefstal jas

Een 20-jarige man uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie aangehouden voor de diefstal van een jas. De man had bij een kroeg aan de Grote Markt in Groningen een jas gestolen. De eigenaar zag de man in zijn jas lopen. Hij schakelde de politie in. Agenten hielden de dief daarop aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: winkeldievegge aangehouden

Een 44-jarige vrouw uit Tolbert is dinsdagmiddag bij een winkel aan De Schans in Leek aangehouden voor winkeldiefstal. Zij was door medewerkers van de winkel betrapt. Toen de agenten de vrouw vroegen haar schoudertas open te doen bleek dat ze ook bij een andere winkel in Leek had gestolen. In de tas zaten gestolen goederen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal van snoep en een gezondheidsproduct.

Garmerwolde: automobilist belandt in sloot

Een 44-jarige man uit Thesinge is dinsdagmorgen aan de Lageweg in Garmerwolde met zijn auto in een sloot beland. Het is nog niet duidelijk hoe de bestuurder met auto en al in de sloot is terecht gekomen. De man is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De auto is bij de eenzijdige aanrijding zwaar beschadigd geraakt.

Stadskanaal: motorrijder in de fout

Een 21-jarige motorrijder uit Gieterveen is dinsdagavond tegen de lamp gelopen. De politie controleerde de man omdat hij op de A.G. Wildervanckweg in Stadskanaal 35 kilometer te hard reed. De bestuurder bleek niet in het bezit van een motorrijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De motorfiets is in beslaggenomen.

Stadskanaal: arrestatie na messteek

De politie arresteerde dinsdagmiddag een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het Gandhiplein in Stadskanaal. De man zou kort ervoor een 16-jarige Stadskanaalster in het winkelcentrum met vermoedelijk een mes in het gezicht hebben gesneden. Surveillerende agenten konden de verdachte na een korte achtervolging aanhouden. Bij hem werd een mes gevonden. De aanleiding voor het incident is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in. De 39-jarige is ingesloten. De 16-jarige liep licht letsel op.

Delfzijl: er vandoor na aanrijding

Een 19-jarige man uit Appingedam werd dinsdagavond door de politie aangehouden nadat hij in Delfzijl met een auto een aanrijding had veroorzaakt en er daarna vandoor was gegaan. De Damster was op de Kustweg tegen een auto van een 19-jarige inwoner van Delfzijl gebotst die hij voorrang had moeten verlenen. Door de klap kwam de auto van de Delfzijlster achterstevoren op de weg te staan. De veroorzaker ging er vandoor maar kon dankzij een getuigenverklaring door de politie worden achterhaald. De auto had hij bij de Kleine Belt in Delfzijl proberen te verstoppen. De verdachte had geen rijbewijs en de wagen was niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 22 april controleert de politie op de volgende plaatsen:


* Groningen: Lewenborg en Beijum Bromfietscontrole In het kader van de landelijke campagne 'Rij met je Hart'

* N360 Groningen - Ten Boer

* N33 Aansluting A7 - Bareveld Snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 16 februari op diverse plaatsen op snelheid.

§ Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 389 , aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 150 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Schildwolde, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 225, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.