Gemeente Eemsmond


Eemsmond verstrekt ontwerpopdracht multifunctioneel centrum woensdag 22 april 2009

Gemeente Eemsmond geeft Bouwbedrijf Pellikaan uit Tilburg de opdracht om een definitief ontwerp voor een multifunctioneel centrum aan de Oude Tilsterweg in Uithuizen te maken. Het centrum gaat onderdak bieden aan onder andere twee sportzalen en een jongerencentrum. Het conceptontwerp van het bouwbedrijf kwam uit de aanbestedingsprocedure als beste uit de bus. De bouw van het complex bestaat uit twee fases: ontwerpen en bouwen. Het bouwbedrijf gaat nu met de eerste fase aan de slag.

Binnenkort worden de plannen besproken met de gebruikers van het complex, zoals scholen en sportverenigingen. Bouwbedrijf Pellikaan maakt aan de hand van de uitkomsten van deze bijeenkomsten een definitief ontwerp en bereidt de bouwaanvraag voor. Zodra de bouwaanvraag goedgekeurd en het bestemmingsplan gewijzigd is, mag Pellikaan ook beginnen met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, wordt in oktober met de bouw van het multifunctionele centrum gestart. Het is de bedoeling dat het complex eind 2010 klaar is.

Multifunctioneel centrum
Het complex gaat ruimte bieden aan een sporthal van 30 bij 48 meter en een sportzaal van 28 bij 28 meter. Beide ruimtes zijn zeven meter hoog. Daarnaast komen er twee bowlingbanen, een kantine, kleed- en wasruimtes, een ruimte voor sport- en speluitleen en een jongerencentrum in het multifunctionele centrum.

Gebruikersonderzoek
Begin 2008 heeft de gemeente Eemsmond een onderzoek gehouden naar de wensen en behoeften van de gebruikers van het multifunctionele centrum. De gemeente heeft verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd voor gebruikers en betrokkenen. Daarnaast is er een enquête gehouden onder scholen en sportverenigingen. Aan de hand van het behoefteonderzoek heeft de gemeente een programma van eisen voor het multifunctionele centrum opgesteld. Drie bedrijven hebben een ontwerp bij de gemeente ingediend. Alle ontwerpen zijn beoordeeld op basis van ruimtelijke inpassing, kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit en prijs.