Deelgemeente Charlois Rotterdam

Veiligheidsindex Charlois is stabiel!

De veiligheid in de deelgemeente Charlois is stabiel. Dit blijkt uit de Veiligheidsindex Rotterdam die burgemeester Aboutaleb op 14 april presenteerde. Het veiligheidscijfer voor de deelgemeente staat op een 5,8.

Carnisse en Zuidplein in de lift

Opvallende stijgingen in Charlois zijn te vinden in de wijken Zuidplein (van 4,7 naar een 5,1) en Carnisse (van 5,7 naar een 6,2).

Zuidplein plukt de vruchten van het Toezichtmodel, dat is opgezet om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Politie, stadstoezicht, particuliere beveiliging, Jeugd Service Team, RET en andere vervoersbedrijven en de winkeliers werken hierin, onder regie van de (deel)gemeente, nauw samen.

In Carnisse is samen met de bewoners een inventarisatie van de problemen gemaakt. Naar aanleiding van daarvan is bijvoorbeeld de buitenruimte aangepakt.

Charlois op koers

Het bestuur van de deelgemeente Charlois is tevreden met de veiligheidsindex. De inspanningen van de afgelopen jaren zijn terug te vinden in deze cijfers. Op het gebied van veiligheid ligt Charlois op koers. Het bestuur stelde als doel in 2010 op een 6.0 uit te komen. Veiligheid en leefbaarheid blijven daarom hoog op de agenda staan aldus bestuursvoorzitter Dick Lockhorst.