Persberichten

Acquisitie Techni-Show 2010 boven verwachting goed

Publicatiedatum: 22-04-2009


De inschrijving voor de Techni-Show in 2010 loopt boven verwachting goed. Slechts een maand na de start van de deelnemerswerving is al bijna 9.000 m2 beursoppervlak gevuld; dat is ongeveer een derde van de totaal beschikbare expositieruimte. Beursorganisatie VNU Exhibitions Europe constateert dat exposanten op dit moment een hele ruime keus hebben om hun marketing Euro's in te zetten. "Het doet ons dan ook deugd dat klanten het ook in deze tijden blijkbaar belangrijk vinden om zich op de Techni-Show te presenteren'', zegt projectmanager Pieter Dirk Waltheer. De Techni-Show is de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, toebehoren en hulpmiddelen en vindt plaats van 9 tot en met 12 maart 2010 in Jaarbeurs Utrecht.

Belangrijke partijen hebben zich al ingeschreven, waaronder Safan, Trumpf, Leering Hengelo, Style High Tech, Valk Welding, Bendertechniek, Dymato en Dormer Tools. Volgens Pieter Dirk Waltheer loopt de verkoop uitstekend. "We lopen zelfs bijna 2.000m² voor op het verkooptraject van 2008 en dat ondanks alle negatieve berichten van de afgelopen tijd. Gelukkig is de indeling van de beursvloer live te volgen via de website, anders zou geen mens me geloven." Wel geeft Waltheer aan dat de recessie ook aan de Techni-Show niet zomaar voorbij gaat. "We merken dat sommige exposanten wat voorzichtiger zijn, maar ze willen er in 2010 toch koste wat kost bij zijn. Desnoods met een iets kleinere stand. We hebben er alle vertrouwen in dat de beurs wordt volgeboekt. Op dit moment hebben grote partijen hun standruimte al gereserveerd en ik weet zeker dat de rest gaat volgen. Wel houd ik rekening met enkele tegenvallers, maar dat kan niet anders in deze tijden", aldus Waltheer.

Vooruitgang laten zien
Volgens Theo Coffeng, directeur van Dymato is het belangrijk om je klanten juist in economisch moeilijkere tijden te laten weten dat vooruitgang ook nu mogelijk is. "Onze leveranciers en uiteraard ook die van onze mede-exposanten zijn in staat om zaken nog sneller en bovendien beter te produceren. Dat willen wij graag aan onze klanten laten zien en daar is de Techni-Show het perfecte platform voor." Deelname is voor Coffeng een belangrijk signaal richting de markt. "Door continuïteit te laten zien, creëer je vertrouwen in de markt."

Economisch herstel begin 2010
Met nog 11 maanden te gaan prijst Pieter Dirk Waltheer zich als projectmanager van zowel de Techni-Show als de ESEF bijzonder gelukkig met de timing van beide beurzen in het voorjaar van 2010. "Ik ben ervan overtuigd dat de Techni-Show en de ESEF precies op het juiste moment komen. De economische crisis is zeker nog niet voorbij en er zal ook best nog wel wat op ons afkomen, maar inmiddels zien we de eerste tekenen van herstel. Bijna alle voorspellers zijn het erover eens dat het begin 2010 beter zal gaan met de economie. Daarom willen juist nu veel van onze exposanten de beurs niet overslaan. Veel klanten zijn ervan overtuigd dat begin volgend jaar veel gaat gebeuren en de economie zal aantrekken. Die boot willen ze niet missen."

Belang deelname groot
Jeroen Bender, directeur van Bendertechniek onderstreept Waltheers visie dat de beurs juist in 2010 precies goed valt qua timing. Het is voor Bender dan ook ondenkbaar om een editie over te slaan. "Het belang van de Techni-Show is enorm groot voor zowel de markt als voor de individueel deelnemende bedrijven. De beurs is de perfecte plek waar je al je collega's uit de branche tegen komt. Daar willen wij hoe dan ook bij zijn. Bovendien heb ik nog nooit een Techni-Show meegemaakt, waar ik niet beter van geworden ben."

Hans van Steenis, directeur van Dormer Tools: "Als je op regionale concepten klein durft te staan, dan moet je dat in slechte tijden ook op de Techni-Show durven. Net zoals de meeste bedrijven moeten ook wij momenteel kritisch naar onze uitgaven kijken, maar deelname aan de Techni-Show is voor ons ontzettend belangrijk. Hier kunnen we de krenten uit de pap meepakken."

De Techni-Show 2010 is van 9 tot en met 12 maart in Jaarbeurs Utrecht. Naar verwachting zullen ongeveer 400 exposanten deelnemen. Tegelijkertijd met de Techni-Show wordt de ESEF gehouden, de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering.

Meer informatie: www.technishow.nl

---


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions