Provincie Limburg

Persberichten

Europese financiële bijdrage voor vier projecten in Noord-Limburg CERES bijdrage van 367.610,-

Vier projecten in Noord-Limburg hebben een Europese financiële bijdrage ontvangen uit het CERES programma. Het gaat om twee toeristische en twee economische projecten in de gemeente Horst aan de Maas. De vier projecten ontvangen gezamenlijk 367.610,-.

In het totaal wordt een bijdrage van 367.610,- verleend uit het CERES programma aan projecten in de gemeente Horst aan de Maas. Het zijn de projecten Kasteelse Bossen, de Houthuizer Molen en de aanleg van wegen voor de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen Hoogveld en Melderslosche Weide. Voorwaarde voor de toekenning is dat de projecten op 30 juni 2009 uitgevoerd zijn. Het geld voor de twee bedrijventerreinen projecten zal de gemeente Horst besteden aan revitaliseringswerkzaamheden. Bij de Kasteelse Bossen wil ze het geld gebruiken voor het vergroten van de herkenbaarheid van het project, het verbeteren van verlichting en paden en herinrichting van het voormalig rosarium en de dierenweide. Het geld voor het project Houthuizer Molen in Lottum wordt gebruikt voor het afronden van de herbouw van de molen (inrichting van het molenterrein met beplanting en toegangspoorten en een permanente tentoonstelling in de molen).

Het CERES-programma Noord- en Midden- Limburg is een Europees Stimuleringsprogramma voor een tiental (deel)gemeenten in de Peelregio. Dit programma zou eindigen op 31 december 2008. In verband met de kredietcrisis heeft de Europese Commissie op 23 februari 2009 aangeboden de Europese programmas met een half jaar te verlengen tot en met 30 juni 2009.

22-4-2009 10:45