Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 22-04-2009

Man aangehouden voor heling

WOERDEN Op dinsdag 21 april is een 22-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van gestolen goederen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie controleerde de politie eerder op de van Loonstraat in Woerden de 22-jarige man waarvan bekend was dat er van diefstal afkomstige onderdelen/accessoires op of in zijn auto zaten. De auto werd voor onderzoek door de Forensische Opsporing in beslag genomen. Uit dit onderzoek bleek dat er een navigatiesysteem was ingebouwd waarvan in 2007 aangifte was gedaan van diefstal in De Meern. Daarnaast werd in de auto een IPod aangetroffen die afkomstig was van een woninginbraak begin 2009 op de s-Gravensloot in Kamerik.

In overleg met het Openbaar Ministerie werd de auto aan de Almeerder teruggegeven. De van de diefstal afkomstige goederen zijn in beslag genomen in afwachting van een beslissing over teruggave aan de rechtmatige eigenaren. De man kreeg na afronding van het onderzoek een dagvaarding uitgereikt voor de zitting op 22 juni 2009 en werd daarna in vrijheid gesteld.

Twee keer onder invloed

MAARSSEN Agenten hielden in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 april een automobilist twee keer aan voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.00 uur zagen agenten een 32-jarige automobilist uit Maarssen over de Safariweg rijden. Het viel hen op dat hij zeer zachtjes reed en de bochten vreemd nam. De Maarssenaar werd aan de kant gezet en bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 555 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur. Daarna mocht hij het politiebureau verlaten.

In plaats van een taxi te bestellen, stapte de Maarssenaar in zijn auto en reed weg. Hij werd door agenten op het Bisonspoor aan de kant gezet, aangehouden en weer naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem werd nu proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden in strijd met het rijverbod en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Motorrijder gewond

ZEGVELD Een motorrijder raakte op dinsdag 21 april ernstig gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.05 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Zegveld over de Prinses Beatrixstraat, komende uit de richting van de Willem Alexanderstraat. Op de kruising met de Bernhardlaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 50-jarige motorrijder uit Harderwijk, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij raakte de motorrijder gewond.

Daar het letsel zich ernstig aan liet zien, kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij met meerdere botbreuken in zijn gezicht en met voetletsel opgenomen. De Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Snorfietser met slok op

MIJDRECHT Een snorfietser bleek op dinsdagavond 21 april veel te veel aan Bacchus te hebben geofferd. Hij scoorde ruim acht keer het maximum.

Rond 21.10 uur controleerden agenten een 29-jarige snorfietser uit Utrecht op de Eerste Zijweg. Uit de blaastest bleek dat hij veel te veel alcohol op had en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 750 ug/l, meer dan acht keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van elf uur.