Gemeente Elburg


WMO-raad
Gemeente
Elburg

Verslag gehouden vergadering

Datum: 6 april
Afwezig met kennisgeving:

- Lex van Groningen

- Wim van de Worp


1. Opening:

De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom.


2. Mededelingen:


- Vz: Gebleken is dat bij de nota Dorps- en Gemeenschapshuizen de punten Ontmoeting en Toegankelijkheid als belangrijk worden ervaren. Toegankelijkheid is, na het verplaatsen van het VVV kantoor naar het Gemeentemuseum, ook daar een belangrijk item. Henk Visch wil dit graag d.m.v. een bezoek aan het Gemeentemuseum toelichten. Wellicht kan daaraan ook een bezoek aan het MFC worden gekoppeld
- Na het realiseren van het Centrum voor Jeugd en Gezin is het wellicht een goede zaak een vertegenwoordiger hiervan op te nemen in de wmo-raad.
- Joop Wierts is bij de vergadering van 8 juni niet aanwezig.


3. Ontvangen post:

De post die bij de secretaris binnenkomt zal vanaf heden bij de leden rouleren door middel van een routebriefje.


4. Vast stellen agenda:

De punten 7 en 8 worden samen gevoegd en punt 8 heeft als onderwerp vacatures.


5. Verslag vorige vergadering:

Geen bemerkingen.


6. Evaluatie Breed Overleg:

Sprekers uitnodigen om in twee lezingen de zorgzame samenleving te belichten vanuit de kerken en het algemeen maatschappelijk welzijnswerk was een goede keuze. Jammer dat vanuit de zaal weinig reacties kwamen. Ook tijdens de gesprekken met de wmo-raadsleden hadden de vragen geen betrekking op de lezingen.
Keuzes voor het volgend jaar:
o kiezen voor een bepaald thema met discussie; o discussiëren over onderwerpen die de mensen inbrengen; o wmo-raad gereed om vragen te beantwoorden; o overkoepelend.
In de vergadering van november plannen van Breed Overleg 2010.


---






7. Planning 2009 en bewaking adviezen:

Op de planning van 2009 staan de indeling van de groepen en de activiteiten vermeld. De groepen kunnen nu aangeven in welke fase zij bij het beleid betrokken willen worden en wanneer welk onderwerp als punt op de agenda zal worden opgenomen.


8. Vacatures:

Mellanie van Doleweerd neemt in juli afscheid. De vraag rijst of haar opvolger(ster) bij de jeugd gezocht moet worden of dat het iemand kan worden die met jeugd werkt. Jaap Prins heeft aangegeven liever te stoppen als lid van de Wmo-raad. Ook voor hem zal een opvolger gezocht moeten worden. Verzoek aan de leden om potentiële kandidaten te polsen.


9. Jaarverslag:

Het jaarverslag is in concept gereed. De vz en secretaris zullen het verslag daar waar nodig verbeteren en aanpassen. Daarna zal de vz het verslag aanbieden aan het college van B&W.


10. Werkgroepen:

Henk Visch:

- Proces van aanbesteding van Hulp bij het huishouden, Wmo-raad wordt gevraagd om advies;
- Klanttevredenheidsonderzoek gaat lopen;
- Regiotaxi, eerste bijeenkomst met cliëntenorganisaties met Regiotaxi is geweest. Klachten in de maand februari 0,2%. Het projectbureau controleert actief en stuurt goed aan.


11. Rondvraag:

Geen


12. Sluiting:

Vz sluit onder dankzegging om 21.30 uur de vergadering.

Joop Wierts

Secretaris


---