Deelgemeente Charlois Rotterdam

Speeltuin Heijplaat is weer open!

Na een lange periode van verbouwen en opknappen, is speeltuin Heijplaat op vrijdag 17 april feestelijk heropend. Voorzitter van het dagelijks bestuur Dick Lockhorst was aanwezig bij deze opening. Met het opknappen van de speelplek is een lang gekoesterde wens van de bewoners van Heijplaat in vervulling gegaan. Na twee jaar kunnen de jongste inwoners van de wijk nu eindelijk weer naar de speeltuin.

de jonge BMXer Channon Balorian demonstreert zijn sport aan de vele toeschouwers. (Foto: Sjors Robeiro Edison) De speeltuin moet weer open! Met die noodkreet zetten bewoners en medewerkers van corporatie, Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam en (deel)gemeente in september vorig jaar de schouders onder de aanpak van de speeltuin. De gezamenlijke klusdag vormde de start van onder meer het plaatsen van speeltoestellen, het schuren en verven van bankjes, opruimen van rommel en zwerfvuil, dichten van kuilen en laswerkzaamheden. Daarnaast is door het snoeien van de dichte struiken een situatie ontstaan waar het voor kinderen en begeleiders prettig spelen en vertoeven is. Als klap op de vuurpijl overhandigden wethouder Dominic Schrijer en projectleider Ditty Blom van Pact op Zuid maar liefst 10 nieuwe crossfietsen voor de inmiddels aangelegde stoere fietscrossbaan.

Deze crossbaan is vrijdagmiddag op spectaculaire wijze geopend door een van Nederlands beste BMXers: Channon Balorian, die een demonstratie gaf op de gloednieuwe baan.

Herstructurering

Op de Heijplaat vindt een grootschalige herstructurering plaats. De periode van slopen en bouwen drukt af en toe op de leefbaarheid in de wijk. De heropening van de speeltuin is met name daarom een belangrijk moment voor de bewoners van Heijplaat.