Telematica Instituut gaat verder als Novay

22/04/2009 11:05

Novay

Mark de Jong, algemeen directeur Novay: 'Crisis vraagt om open innovatie waarin risico en kosten worden gedeeld en de goede wegen worden ingeslagen'

In crisistijd krabben ondernemers zich wel twee keer achter de oren als het om investeren in innovatie gaat. Maar als risico, kosten en kennis worden gedeeld met andere bedrijven en kennisinstellingen kan Nederland met nieuwe diensten een voorsprong behalen en gewapend voor de toekomst uit de crisis komen.

Dat is de boodschap van Novay, dat tot vandaag het Telematica Instituut werd genoemd. Het Technologisch Top Instituut staat voor 'networked innovation', ofwel vooruitgang door samen sterker te staan, en slimmer en sneller tot nieuwe diensten te komen met behulp van ict. Met impact voor mens en maatschappij. Wereldwijd kiezen steeds meer bedrijven voor networked innovation; in Nederland zorgt Novay ervoor dat bedrijven van deze ontwikkeling kunnen profiteren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Enschede werd de nieuwe naam onthuld. Directeur Mark de Jong haalde aan dat het instituut sinds de oprichting elf jaar geleden steeds meer dienstverlenende concepten oplevert, zowel op commercieel als maatschappelijk terrein. ' Als iets deze moeilijke tijden kenmerkt, is het wel het groeiend besef dat innovatie noodzakelijk is en dat je samen meer kans hebt op succes'.

Voordeel van open innovatie is dat kosten en risico worden gespreid en de resultaten voor alle deelnemers te gebruiken zijn. Een voorbeeld is het programma Diensteninnovatie en ICT, dat onlangs met ICT Innovatie Platform IIP Create en Holland Financial Centre en zo'n zestig bedrijven en dertig andere partners is ingediend bij het ministerie van Economische Zaken. 'Nog niet eerder werd op dit terrein zo'n breed samengestelde publiek-private samenwerking aangegaan. Naar mijn smaak is het een perfect voorbeeld van 'networked innovation', waar we bij Novay goed in zijn en waaraan in de samenleving zo'n behoefte bestaat.' De Jong verwacht dat de aanvraag voor de zomer wordt goedgekeurd door het kabinet. Een belangrijk deel onderdeel is e-factureren, waarmee ondernemers honderden miljoenen kunnen besparen.

Novay zet zijn ambities kracht bij met een tweede vestiging, in augustus te openen aan de Zuidas in Amsterdam. De Jong: 'Vijf mensen zullen daar starten. Een groei naar twintig medewerkers is op korte termijn reëel'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.novay.nl