Gemeente Rotterdam

Maandagavond 20 april jl. nam Micky Teenstra-Verhaar, in Zaal De Unie, afscheid als voorzitter van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Zij ontving uit handen van wethouder Rik Grashof (Participatie en Cultuur) de Cultuurpenning 2009 van de stad Rotterdam.

De Cultuurpenning is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die op cultureel gebied een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.

In februari 2005 werd mevrouw Teenstra door het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om als eerste de taak van voorzitter van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) uit te oefenen voor een periode van vier jaar. Op dat moment bestond de RRKC nog niet; Micky Teenstra heeft de raad vorm en aanzien gegeven. In juni 2005 werd de raad officieel geïnstalleerd door de wethouder Cultuur als adviesorgaan op het terrein van kunst en cultuur in Rotterdam.

Mevrouw Teenstra vervulde haar taak als voorzitter tot 1 maart jl. Onder haar voorzitterschap bracht de RRKC de afgelopen vier jaar tal van adviezen uit op alle gebieden van kunst en cultuur. Het meest spraakmakend was het cultuurplanadvies 2009-2012 waarin 140 Rotterdamse kunstinstellingen werden beoordeeld. De RRKC maakte scherpe keuzes in haar advies over de verdeling van financiële middelen.

Micky Teenstra was al eerder op vele manieren bij de Rotterdamse cultuur betrokken; vanuit de deelgemeente Kralingen-Crooswijk als lid van het Dagelijks Bestuur en voorzitter van de Deelgemeenteraad, als gemeenteraadslid voor de VVD en voorzitter van de raadscommissie Kunstzaken, als directeur van Stadsherstel Historisch Rotterdam, als lid van de commissie voor Welstand en Monumenten en als bestuurslid van onder andere de SKVR en theatergroep Bonheur.

Bron: Bestuursdienst, 22-04-2009