Platform Biologica


Biologica bundelt krachten voor Pieperpad
22 april

Biologica, Greenpeace en de ANWB gaan samen een fietspad openen onder de naam Pieperpad, een afgeleide van de bekende wandelroute Pieterpad. Hiermee vragen de initiatiefnemers aandacht voor duurzame biologische landbouw, specifiek voor de aardappelteelt. Het pad gaat tegen de zomer officieel open. De startdatum wordt nog bekendgemaakt.

Het Pieperpad is 1000 kilometer lang en slingert zich van Friesland tot diep in Zeeuws-Vlaanderen. De route is uitgezet door de ANWB. Greenpeace en Biologica willen via het fietspad de consument in contact brengen met biologisch geteelt voedsel en de biologische aardappelteelt. "Dat doen we op een vrolijke en leuke manier'', aldus Marietta Harjono van Greenpeace.

Het fietspad voert de fietser langs verscheidene biologische aardappelvelden, boerderijwinkels, restaurants met biologische producten en andere verkooppunten met biologisch eten. De ANWB maakte naast de route ook de bijbehorende gids. Greenpeace benaderde allerlei bedrijven, winkels en restaurants om mee te doen met dit initiatief.

De samenwerking is een belangrijke stap in het bundelen van de krachten van organisaties die vergelijkbare waarden hebben. Op het jaarlijkse congres van Biologica pleitten verschillende inleiders al voor meer samenwerking tussen clubs die dezelfde bloedgroep hebben. "Biologisch is niet alleen een teeltmethode, maar veel meer een beweging, een levensstijl'', zo hield een van de inleiders het publiek voor.

Naar bron: ANP