Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 april 2009

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers 2009
Literaire zwaargewichten en talentvolle nieuwkomers in kroeg, theater en bibliotheek

De sfeervolle binnenstad van 's-Hertogenbosch is op woensdag 22 april 2009 voor één avond in de ban van de poëzie. Dan vindt namelijk de derde Bossche editie plaats van poëziefestival Onbederf'lijk Vers. Verspreid over acht fraaie locaties (van kroeg en theater tot boekhandel en bieb) dragen 24 dichters voor uit eigen werk. Het grootste gratis toegankelijke poëziefestival van Nederland ontvangt literaire zwaargewichten als K. Schippers, Judith Herzberg en Bart Chabot én een keur aan dichttalenten die op het punt staan om door te breken. Onbederf'lijk Vers wordt traditiegetrouw afgesloten met een sprankelend Onbederf'lijk Feest.

Het concept van Onbederf'lijk Vers is even simpel als succesvol. Op elke locatie wordt een gerenommeerd dichter geflankeerd door twee dichttalenten. De avond is verdeeld over drie ronden van drie kwartier, die om 20.00u, 21.00u, en 22.00u beginnen. Zo vinden in totaal ruim zeventig optredens plaats en iedere bezoeker heeft de kans om negen dichtende stemmen te beluisteren.

Naast K. Schippers, Judith Herzberg en Bart Chabot betreden ook H.H. ter Balkt, Erik Bindervoet, Maria Barnas, Mustafa Stitou en Ester Naomi Perquin de diverse podia van Onbederf'lijk Vers. Bovendien presenteert Onbederf'lijk Vers een zestiental talentvolle dichters van wie we in de toekomst nog veel zullen horen: Ellen Deckwitz, David Troch (B), Bo Vanluchene (B), Dennis Gaens, Johanna Geels, Ruben Blom, Yerna van den Driessche (B), Peter Knipmeijer, Maarten van der Graaff, Sylvie Marie (B), Pieter Lobbezoo, Peter Mangel Schots (B), Fabiènne Rachmadiev, André Degen en Jürgen Smit.

Café Plein 79 opent om 22:30 uur tenslotte haar deuren voor een knallend slotakkoord met onder meer een optreden van de rockabilly band The Wieners. Bovendien zorgt dj Michiel ervoor dat dichters en publiek de dansvloer tot in de vroege uurtjes vullen.

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers 's-Hertogenbosch is een coproductie van stichting Onbederf'lijk Vers en de Openbare Bibliotheek 's-Hertogenbosch en wordt mogelijk gemaakt door: VSBfonds, LIRA Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente 's-Hertogenbosch, LiBra, ZMPX Internet Solutions en Appeltje-S Vormgeving.

Voor het tijdschema, de locaties, een handige plattegrond en meer informatie over de dichters en het festival kijkt u op de website: www.onbederflijkvers.nl

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers
Woensdag 22 april 2009
acht locaties in de binnenstad van Den Bosch
Aanvang 20.00u
Toegang gratis
----------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht