Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

April 2009

Internationale discussie in Milaan: Hoe houd je je als ontwerper staande in een turbulente wereld?

Ontwerpers Aldo Bakker en design criticus Dinand Christe in gesprek met studenten tijdens multidisciplinair programma Design Why?

Twee zeer tegengestelde Nederlands ontwerpers: Dinand Christe en Aldo Bakker discussiëren met studenten over de huidige rol van design in de wereld tijdens Design Today. Design Today maakt onderdeel uit van het vierdaags platform Design Why? en vindt plaats van woensdag 22 t/m zaterdag 25 april aan Corso C. Colombo 15 tijdens il Salone del Mobile in Milaan.

Aldo Bakker

Na jaren van overdrijving en overproductie in de ontwerpwereld biedt ontwerper Aldo Bakker persoonlijk tegenwicht: hij maakt alleen nog maar ontwerpen die alleen op kleine schaal te produceren zijn. Bakker introduceert 'stilte' in zijn ontwerpen. Zijn poëtisch gevormde producten, met veelal een minimalistische inslag, zijn tijdrovend en worden met veel precisie en concentratie uitgevoerd. Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag bevragen Bakker o.a. over hoe hij zich als ontwerper van limited editions staande weet te houden tijdens deze hedendaagse turbulente ontwerpwereld.

Woensdag 22 april, van 10.30-11.30 uur.

Dienand Christe
Over de functionaliteit van het werk van Dinand Christe zet de ontwerpwereld wel eens zijn vraagtekens. Ontwerper en criticus Christe, ondermeer bekend vanwege zijn 'lul vaas' en ' kut lamp', startte na jarenlange werkervaring bij Diesel zijn eigen bedrijf op. Dat Christe licht sarcastisch is over de moderne wereld van ontwerpen, blijkt ook wel uit zijn citaat: "Anderen irriteren gaat mij eigenlijk het makkelijkst af en ik vind dat diep in mijn hart ook het leukste om te doen." Geen van zijn producten is een massaproduct. Toch blijft Christe genoeg werk houden. Maar hoe? De discussie tussen Christe en studenten Meubelontwerpen en Textiel van de KABK zal zeker stof doen opwaaien!

Vrijdag 24 april 10.30 -11.30 uur

Design Why?
Woensdag 22 t/m zaterdag 25 april
Corso C. Colombo 15
Milaan

Design why? is een project van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (www.kabk.nl), Creatieve Stad Den Haag (CSDH) www.csdenhaag.nl, Design Den Haag 2010-2018, (www.designdenhaag.eu), Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion www.premsela.org, Dutch Design Fashion Architecture (DDFA) www.dutchdfa.nl en magazines als Items www.items.nl en Abitare (www.abitare.it).

Noot voor redacties,