Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21 april 2009

Utrechtse studenten strijden 48 uur voor betere wereld

Woensdag 22 april om 12 uur wordt op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) het startsein gegeven voor de 48 hour game. In dit spel gaan 35 studenten Eventmanagement van de Faculteit Kunst en Economie binnen 48 uur spannende acts bedenken, opzetten en uitvoeren waarmee ze andere jongeren betrekken bij de millenniumdoelen. Het spel is een initiatief van de HKU in samenwerking met jongerenorganisatie Move Your World.

De acht millenniumdoelen zijn in 2000 opgesteld en moeten voor 2015 een einde maken aan grote problemen als armoede, ziektes en ongelijkheid in de wereld. De studenten Eventmanagement hebben 48 uur en ^ 200,- per groep om andere Utrechters op interactieve wijze te vertellen over de doelen. Na 48 uur brainstormen, conceptontwikkeling en productie worden op 24 april tussen 13.00 uur en 17.00 uur de acts daadwerkelijk uitgevoerd op de Choorstraat, Vismarkt en Lijnmarkt.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3700 studenten in de volgende richtingen: Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. De 48-hour game wordt uitgevoerd door tweedejaars studenten Event Management van de Faculteit Kunst en Economie.

Move Your World is het jongerenprojectbureau van NCDO. Move Your World wijst jongeren in Nederland de weg in de ontwikkelingssamenwerking.

Einde persuitnodiging



Ingezonden persbericht