Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Morgen en EEN delen 'Duurzame Goodiebags' uit

Amsterdam, 17 april 2009

Tijdens Earth Day op 22 april a.s. delen Morgen - het studentennetwerk voor een duurzame toekomst - en EEN -de beweging tegen armoede -, duurzame goodiebags uit aan studenten in Utrecht en Nijmegen! Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor ons milieu en onze leefomgeving en de relatie daarvan met armoede in de wereld. Door het uitdelen van de duurzame goodiebags willen EEN en Morgen studenten stimuleren om duurzaam te consumeren. In de goodiebags zitten duurzame producten en informatiemateriaal, waaronder Fairtrade chocolade en thee, een gezichtsmaskertje en een klimaat-armoedespecial.

Met het oog op de toekomst en het steeds belangrijker worden van duurzame ontwikkeling is het van belang juist studenten nú al bewust te maken en aan te zetten tot duurzaam consumeren. Studenten zijn de toekomst, staan open voor nieuwe ervaringen, zijn nog flexibel in hun consumptiepatroon en maken vaak tijdens hun studie keuzes die invloed hebben op de rest van hun leven. Vanuit die gedachte maken Morgen en EEN studenten enthousiast om op 22 april a.s. tussen 11.00 uur en 15.00 uur voor de ingang van de universiteitsbibliotheek op de Uithof in Utrecht of op het Erasmusplein in Nijmegen de Duurzame Goodiebag mee te nemen.

Over Morgen en EEN
Morgen is een netwerkorganisatie en heeft als doel het integreren van duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs. Dat wil zeggen in de bedrijfsvoering en in de denkwijze van de studenten en medewerkers. De studenten die deel uitmaken van het netwerk organiseren onder andere activiteiten zoals lezingen, ludieke acties, films en debatten waarin informatie verstrekt wordt over milieu en duurzame ontwikkeling. Daarnaast worden projecten opgezet en uitgevoerd, zoals MakeITfair, Greening the Ivory Tower en de Duurzame Goodiebag. Op www.studentenvoormorgen.nl kun je informatie over Morgen en haar activiteiten vinden en op www.duurzamestudent.nl, een project van Morgen, kunnen studenten informatie vinden over duurzame ontwikkeling op het gebied van studie, lifestyle en carrière.

EEN is een initiatief van 60 maatschappelijke en
ontwikkelingsorganisaties. EEN is iedereen die zich inzet tegen armoede. EEN wil een wereld zonder extreme armoede en honger. Dat kinderen en moeders niet meer onnodig sterven. Dat iedereen toegang heeft tot onderwijs, schoon drinkwater en gezondheidszorg. In de EENshop op www.EEN.nl kun je shoppen tegen armoede op jouw manier. Hier bieden tientallen organisaties op één website honderd-en-één effectieve manieren om ­met en zónder geld- bij te dragen aan de Millenniumdoelen.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht