Ingezonden persbericht


Persinformatie ( Persinformatie ( Persinformatie
Zoetermeer, 22 april 2009

Langzaam sudderen of juist krachtig wokken:
Siemens introduceert nieuwe design-gaskookplaten met pit

Zowel koken op inductie als koken op gas is populair in Nederland. Siemens introduceert regelmatig innovaties op beide gebieden. Het bedrijf brengt nu een compleet nieuwe generatie roestvrijstalen gaskookplaten op de markt. Deze gaskookplaten passen met hun prachtige uiterlijk perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens en hebben qua functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en design een upgrade gekregen.

Design
Het design van de nieuwe gaskookplaten past perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens. De hoogwaardige materialen, handige functionaliteiten en vlakke uitstraling geven de keuken de finishing touch. De kookplaten hebben mooie ronde knoppen in rvs-look, die eenvoudig te bedienen zijn. Door slechts aan de knop te draaien, gaat de vlam branden, zonder dat de knop ingedrukt hoeft te worden voor de ontsteking. De afstand tussen de branders is verder geoptimaliseerd, waardoor er nog meer bewegingsvrijheid is.

Nederland gasland
Naast koken op inductie is koken op gas nog steeds geliefd. De hitte is direct en op "zicht" te regelen en er is geen vertraging van de warmteoverdracht. De grootte van de vlam is een maat voor het geleverde vermogen en de zichtbaarheid is tevens een optische waarschuwing tegen verbranding. Bij koken op gas is de vorm van de pan niet van belang omdat de vlam de vorm van de pan aanneemt. De vlam warmt de bodem van de pan sterk op, waardoor bijvoorbeeld het vlees snel dichtschroeit en de sappen goed bewaard blijven.

Langzaam laten sudderen
De term 'slow cooking' is ook in Nederland helemaal ingeburgerd. Het langzaam laten sudderen van gerechten past perfect in deze trend. Een aantal kookplaten heeft dan ook een nieuwe, verbeterde sudderkap gekregen die onderdeel is van de brander. Door het sudderkapje op een laag vermogen te laten branden maakt de vlam geen contact met de pan; de vlam blijft onder de sudderkap. Dit is ideaal om suddergerechten zoals draadjesvlees of stoofschotels mee te bereiden, maar ook de meest delicate sauzen. Daarnaast is het de perfecte warmhouder van gerechten. En is er toch iets meer vermogen nodig, dan kan de brander eenvoudig wat hoger worden gezet.

Professioneel wokken
Wokken is onverminderd populair in Nederland. Het is een gezonde, makkelijke en lekkere manier van voedsel bereiden. De gaskookplaten beschikken over een sterke wok, bij diverse modellen tot 5,0 kW, wat het mogelijk maakt om nog professioneler te wokken. De wok zit in het midden of links. Links wokken neemt toe in populariteit bij de Nederlander, zo blijkt uit onderzoek.

Geen vlam, geen gas!
Bij Siemens staat veiligheid voorop. Alle branders op de gaskookplaat zijn thermisch beveiligd. Wanneer de vlam uitgaat door bijvoorbeeld overkoken of een luchtstroom, wordt de gastoevoer naar de brander direct afgesloten. Oftewel: geen vlam, geen gas! Ongemerkt vrijkomen van gas is dan onmogelijk, wat de veiligheid in het huishouden vergroot. Volgens wetgeving van de Europese Commissie is thermische beveiliging op gaskookplaten in Nederland vanaf 2010 verplicht.

De gaskookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van 60 cm breed tot 120 cm breed. De typenummers zijn: ER59553NL 120 cm
EC945TB90N 90 cm
EC945RB90N 90 cm
ER57353NL 80/75 cm
ER11353NL 80/75 cm
EC845IU90N 80/75 cm
EC775SB20N 75/70 cm
EC775QB20N 75/70 cm
EC745RF90N 70 cm
EC745RU90N 70 cm
EC745RC90N 70 cm
EC645HC90N 60 cm
EC645PU90N 60 cm
EC645PC90N 60 cm

Siemens is het innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat al meer dan 160 jaar voor de combinatie excellente engineering, creativiteit, perfectie en precisie. Deze waarden vormen de basis voor een ononderbroken stroom innovaties die het leven vergemakkelijken. Eén van de belangrijkste principes van Werner von Siemens, de oprichter van de onderneming, was immers "Vooruitgang dient de mens". Daarom streven onze ingenieurs er voortdurend naar om onze apparaten nog efficiënter te maken in het gebruik van schaarse bronnen als water en energie. Door deze constante innovaties behoren de Siemens-apparaten tot de meest efficiënte op de markt. Siemens is wellicht nog het bekendst vanwege haar inbouwapparatuur. Het merk biedt echter ook een compleet spectrum in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en kleinhuishoudelijke apparatuur. Siemens is de grootste leverancier van inbouwapparatuur in Europa.