Ingezonden persbericht


=PERSBERICHT=

Rotterdam, Woensdag 22 april

iPhone-gebruikers krijgen voorrang bij taxicentrales

Zonder bellen, een taxi bestellen
Met ingang van vandaag is het in heel Nederland mogelijk om een taxi te bestellen met een Apple iPhone. Op basis van locatie bestelt de iPhone-gebruiker met een druk op de knop een taxi. In de grote steden heeft de applicatie 'TXXI' (www.txxiapp.com) directe toegang tot de informatiesystemen van de grote taxicentrales en kan daarmee sneller dan een telefonische bestelling een taxi naar de gewenste locatie sturen. iPhone-gebruikers krijgen zelfs voorrang op mensen die bellen naar een taxicentrale. De dichtstbijzijnde taxi ontvangt direct de bestelling op zijn boordcomputer.

Wereldprimeur
Nederland heeft de wereldprimeur met de mogelijkheid om direct een taxi te bestellen op basis van de GPS-positie zónder telefonisch contact met een taxicentrale. In steden als New York en Washington bestaan er ook vergelijkbare op GPS-positie gebaseerde services, maar telefonisch contact is dan noodzakelijk. Ook de voorkeursbehandeling in Nederland is uniek.

Wanneer een taxi wordt besteld buiten de grote steden verbindt de applicatie de gebruiker direct door met de dichtstbijzijnde taxicentrale uit een landelijk dekkend netwerk van 120 taxicentrales waarmee TXXI samenwerkt.

De nieuwe service wordt met ingang van vandaag via iTunes-store kosteloos aangeboden door NewToast, bekend van SMSjeTaxi. Internetbureau Mangrove verzorgde de technische realisatie van de applicatie.

Over Mangrove
Als fullservice internetbureau verzorgt Mangrove sinds 1997 effectieve én innovatieve online marketingcampagnes voor uiteenlopende opdrachtgevers uit diverse branches. Mangrove, toonaangevend in Rotterdam, wordt gerekend tot de top 25 internetbedrijven in Nederland en behoort tot de Deloitte Technology Fast 50. Bedrijven als Nolet Distillery, OVG, gemeente Rotterdam en De Hypotheker maken gebruik van de diensten van Mangrove.

Over NewToast
NewToast is een de bedenker en ontwikkelaar van nieuwe & innovatieve concepten, bekend van o.a. SMSjeTaxi.

=========

noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht