Opfor: opleidingen op maat over alle aspecten van de sociale zekerheid

22/04/2009 16:12

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

Terugbetalingen, arbeidsongeschiktheid, verhoogde tussenkomsten, internationale conventies- Het is niet simpel om je weg terug te vinden in het doolhof van de sociale zekerheid! Het opleidingscentrum Opfor, gespecialiseerd in deze materie, opende gisteren de deuren voor alle actoren binnen de sociale sector.

BRUSSEL, 22 APRIL 2009. Gisteren presenteerde Opfor, tijdens een opendeurdag en voor een aandachtig publiek van beslissingmakers, haar nieuwe organisatie en doelstellingen voor 2009.

Opfor: onze knowhow in een nieuw kleedje

Voorheen was Opfor enkel voorbehouden voor het personeel van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Nu biedt het haar expertise, op het vlak van de sociale zekerheid, aan alle Belgische organisaties aan, actief binnen de sector van de ziekte- en invaliditeitsverzekering en de gezondheidszorg in het algemeen: ziekenhuizen, sociale secretariaten, zorgkassen, arbeidsgeneeskunde, wijkgezondheidscentra -

Stéphane Kodeck, directeur van Opfor: "Na 15 jaar, waarin Opfor zich een stevige reputatie heeft opgebouwd bij het personeel van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, willen wij onze knowhow en unieke expertise binnen de Belgische ziekteverzekering valoriseren, door onze opleidingen open te stellen voor alle spelers van de gezondheidssector en voor andere in de problematiek geïnteresseerde organisaties. Binnen de sector reageert men enthousiast: er is duidelijk vraag naar een dergelijk initiatief"

Wat is Opfor?

Het opleidingscentrum van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Opfor (samenvoeging van Opleiding/Formation) biedt opleidingen, themadagen en workshops aan die de deelnemers vertrouwd maken met de verschillende domeinen binnen de sociale zekerheid: gezondheidszorg, verzekerbaarheid, arbeidsongeschiktheid, internationale conventies, - Met 5 voltijdse lesgevers en 30 experten binnen hun domein, biedt Opfor ook opleidingen aan 'à la carte', aangepast aan de specifieke behoeften van het betrokken personeel. De vormingsessies kunnen zowel in de kantoren van Opfor als binnen de eigen kantoren plaatsvinden.

Dit en nog meer informatie is terug te vinden op de geheel nieuwe website van Opfor: www.opfor.be

Meer info :

Stéphane Kodeck,

Directeur Opfor

Tel. : 02 778 95 09

E-mail : stephane.kodeck@mloz.be

Alain Yserbyt, 02/778.94.77 - alain.yserbyt@opfor.be


---

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ)

MLOZ verenigt zeven ziekenfondsen: Euromut, Partena Onafhankelijk Ziekenfonds, Onafhankelijk Ziekenfonds Securex, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Partenamut Mutualité Libre, Mutualité Professionnelle et Libre de la Région wallonne en Freie Krankenkasse.

Met meer dan 1.940.000 leden zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de derde grootste verzekeringsinstelling van het land wat betreft het aantal leden in de algemene regeling. In de regeling 'zelfstandigen' zijn ze de tweede grootste.

Alle Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening binnen het kader van de verplichte én aanvullende verzekering, aangepast aan de hedendaagse eisen en behoeften.