Politie Hollands Midden Bodegraven / Reeuwijk Politie vraagt aandacht voor auto-inbrekers

Door de politie is geconstateerd dat er in het eerste kwartaal van 2009 een toename heeft plaatsgevonden van het aantal auto-inbraken in de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. Telde de politie er 71 in de eerste drie maanden van 2008. Dit jaar stond de teller op 86. Een stijging van maar liefst 15%.

Deze auto-inbraken hebben voornamelijk plaatsgevonden in de avond- en nachtelijke uren. Opvallend daarbij is dat het voornamelijk Japanse auto's betreft waar het gaat om de diefstal van airbags en vooral Volkswagens waar het gaat om de diefstal van geïntegreerde navigatiesystemen.

De politie intensiveert het toezicht, maar roept tegelijkertijd ook de hulp in van het publiek. Indien u verdachte omstandigheden waarneemt, die mogelijk in relatie zouden kunnen staan tot deze auto-inbraken wordt verzocht de politie hiervan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen via het telefoonnummer 0900-8844. Indien het gaat om een melding die geen uitstel kan dulden, bijvoorbeeld als er daadwerkelijk wordt gezien dat er in een auto wordt ingebroken, kan te allen tijde gebeld worden met 112.

Waddinxveen Getuigen van dodelijk ongeval gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een dodelijk verkeersongeval op dinsdagmiddag 21 april rond half vijf. Bij het ongeval verongelukte een 33 jarige motorrijder uit Waddinxveen. De motorrijder botste op de Staringlaan tegen een tegemoetkomende auto die linksaf sloeg om de H. Heijermanslaan in te rijden. De motorrijder reed vanuit de richting Noordkade. Het slachtoffer werd gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is met name op zoek naar mogelijk twee automobilisten die voor de betrokken auto hebben gereden richting de Noordkade. De politie verzoekt hen en andere getuigen zich te melden bij de politie via 0900 - 8844.

Gouda Politie zoekt automobiliste als getuige van aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurster van een zilvergrijze Volvo die woensdag 22 april rond 09.45 uur getuige is geweest van een aanrijding bij het Van Bergen IJzendoornpark. Een 57 jarige vrouw uit Gouda werd daar op haar fiets aangereden door een auto. Zij liep daardoor een polsbreuk op. De later door de politie aangehouden bestuurder, een 26 jarige man uit Gouda, reed door. De politie van Gouda wil graag in contact komen met de bestuurster van de Volvo omdat zij voor het onderzoek belangrijke informatie kan hebben. Zij schoot na de aanrijding de vrouw te hulp. De politie vraagt haar contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844. De verdachte zit nog vast.

Lekkerkerk Verdachte van diefstal bromfietsen aangehouden De politie heeft woensdagmorgen 22 april een 26 jarige man uit Lekkerkerk aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de diefstal van twee bromfietser. De bromfietsen stonden op het terrein van een fietsenwinkel aan de Wilhelminastraat. Vanmorgen vroeg ontdekte de eigenaar de diefstal en schakelde de politie in. Als snel kon tot aanhouding worden overgegaan en werden de bromfietsen in de tuin van de verdachte teruggevonden. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.




Politie Hollands Midden