Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 22 april 2009


------

CNV BedrijvenBond blij dat 'goed gesprek over deeltijd-WW' er komt

Alutech en bonden praten over oplossing conflict deeltijd-WW

Het conflict over de invoering van deeltijd-WW bij brandstoftankfabrikant Alutech in Katwijk is mogelijk volgende week uit de lucht. De onderneming heeft de vakbonden aan tafel genood om het meningsverschil uit de weg te krijgen en daarmee definitief het dreigend ontslag van ruim 60 mensen. 'Althans, dat laatste ga ik zeker voor', stelt bestuurder Dolf Polders namens CNV Metaal en elektro.

Maandag 20 april ontspoorde het contact tussen Alutech en vakbonden. Het meningsverschil ontstond door de voorwaarden waaronder deeltijd-WW zou kunnen worden toegekend. Volgens de vakbonden met een aanvulling op het loon, volgens Alutech alleen mogelijk zónder.

Polders: 'Inmiddels heeft de Stichting van de Arbeid (StAR), waarin vakbonden en werkgeversorganisaties zijn verenigd, helder gemaakt dat noch het een, noch het ander als unieke voorwaarde mag gelden. Maar dat per geval moet worden gekeken naar de bedrijfsomstandigheden. En dat is nou precies wat wij willen: àlle factoren eerlijk afwegen om vervolgens te bepalen onder welke voorwaarden een deeltijd-WW-formule eerlijk en realistisch is. Een simpelweg dreigen met ontslag als alternatief - zoals Alutech dat deed - is dat in ieder geval niet. Maar we onderhandelen weer, en dat is een positief signaal.'