Ingezonden persbericht


Persbericht 22 april 2009

Kleine, maar dappere dolfijn Dolf zoekt ouders en wordt geholpen door BN-ers

Waar is Dolf nu?
Het was even spannend, Waar is Dolf nu? Acteur en presentator Joris Putman en Miss Nederland, Deniz Akkoyun vertelden het zielige verhaal over deze kleine, dappere dolfijn die zijn ouders is kwijtgeraakt in de Plastic Soep.

Dolf is een kleine, maar dappere dolfijn die zijn ouders tijdens een zware storm is kwijtgeraakt in de Plastic Soep. Dolf is heel erg verdrietig en besluit alle wereldzeeën en oceanen af te zoeken om zij ouders te zoeken.

Op 22 april 2009 is Dolf in Noordwijk aangekomen en is dit aangrijpende verhaal op de persconferentie van de "Dag van de Aarde" in de pers gepubliceerd door Miss Nederland en acteur Joris Putman.

Het verhaal gaat niet alleen over het verlies van Dolf zijn ouders, maar vooral over de avonturen die hij beleeft tijdens zijn zoektocht. Terwijl hij zijn vriendjes redt ontsnapt Dolf zelf nog maar net aan de grote visnetten.

In de komende avonturen maakt krijgt hij vriendjes bij verschillende dolfinariums en merkt hij dat ze het soms ook best leuk kunnen hebben bij de mensen. Mensen en dolfijnen hebben nu eenmaal een speciale band. Ook merkt hij dat zijn vriendjes bij sommige dolfinariums echt niet gelukkig zijn en besluit daarom ze te helpen ontsnappen.

Dolf komt zelfs in Japan terecht waar zijn soortgenoten zich klaarmaken tegen de jacht die binnenkort zal beginnen. Dolf maakt de meest bizarre avonturen mee maar blijft op zoek gaan naar zijn ouders. Zijn ze nog in de Plastic Soep op zoek naar hem, zijn ze ergens anders naar toe vertrokken of zijn ze misschien verdronken... Niemand weet het maar Dolf blijft wat dan ook doorzoeken.

Om Dolf te helpen wordt er op 22 april door de Ambassadeurs Joris Putman en Miss Nederland opgeroepen om Dolf te adopteren. Hoe meer adoptie ouders Dolf krijgt, des te beter kan hij de spannende zoektocht naar zijn ouders voortzetten en zijn vriendjes helpen tijdens zijn bizarre, maar toch ook trieste avontuur.

De Plastic Soep is een van de mondiale problemen waar ACT Global zich voor inspant. Joris Putman die zelf nauw is betrokken ACT Global vond het daardoor een logische link om de dolfijnen te helpen, want volgens berichten van de Verenigde Naties sterven er jaarlijks wel meer dan 100.000 dolfijnen en andere zeezoogdieren in de Plastic Soep.

Dolphin Fund is initiatiefnemer van Dolf en hoopt meer bewustwording te creëren voor de onnodige sterfte van dolfijnen en duurzame oplossingen.

Wordt Hyves vriend van Dolf of bezoek www.waarisdolf.nu om op de hoogte gehouden te worden van Dolf zijn avonturen.


---