Politie Zeeland

O-846-2009 Automobilist rijdt scootmobiel aan

Op de kruising Zonnebloemstraat/Voorstad in Goes is vanmiddag een aanrijding gebeurd.
Een 68-jarige automobilist uit Goes reed omstreeks 12.30 uur over genoemde kruising en zag daar, nadat hij naar eigen zeggen goed had uitgekeken, een 84-jarige vrouw in een scootmobiel over het hoofd. De twee kwamen hard in aanrijding met elkaar. De vrouw, afkomstig uit Goes, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep door de aanrijding een behoorlijke hoofdwond op. De automobilist is op het politiebureau verhoord. Over de toestand van de vrouw is nog niets bekend.

Z-847-2009 Toch rijden ondanks rijontzegging
Een 27-jarige man uit Den Haag is vanmorgen rond 11.45 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
De agenten reden over de Kennedylaan in Terneuzen toen zij voornoemde man zagen rijden. Omdat hen bekend was dat de man eerder deze week zijn rijbewijs had moeten inleveren hielden zij hem staande. De agenten hebben de auto waar de man in reed in beslag genomen. De auto was niet van de verdachte, maar van een familielid. Van de man is een verklaring afgenomen, hierin vertelde hij dat hij zich bewust was van het feit dat hij niet in een auto mocht rijden.

Z-848-2009 Rijbewijs ingenomen door snelheidsovertreding
Vanmiddag rond 14.30 uur reed een surveillerende agent van de Zeeuwse politie over de Nieuwstraat tussen Draaibrug en Oostburg.
Over de hoofdrijbaan reed een automobilist die zijn snelheid 'er goed in had'. De man reed met een gangetje van ongeveer 150 kilometer per uur en haalde diverse auto's in over de doorgetrokken streep. Ter hoogte van een flitspaal ging de man vol in de remmen, daarna trok hij weer op tot hij een snelheid had van 150 kilometer per uur. De surveillerende agent kon de man (46 jaar en afkomstig uit Castricum) een stopteken geven. De Castricummer stopte en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook kan hij binnenkort een proces-verbaal tegemoet zien.