Grote zonne-energie conferentie in Nederland

19/12/2008 09:11

PR Newswire

ROTTERDAM, December 19 /PRNewswire/ --

- Nederlandse ondernemers uit hele wereld spreken op 22 april tijdens 'The Solar Future' in Rotterdam

Het Nederlandse bedrijf SolarPlaza organiseert op 22 april 2009 de eerste grote zonne-energie conferentie van deze eeuw in Nederland. Uit de hele wereld komen die dag Nederlandse ondernemers uit de zonne-energiebranche naar Rotterdam voor de conferentie 'The Solar Future - Investeren in zonne energie. Wat gebeurt er in de rest van de wereld?' Door ondernemers, investeerders en andere belangstellenden voor zonne-energie bijeen te brengen wil SolarPlaza een breed publiek informeren en vooral inspireren met de laatste internationale ontwikkelingen en trends.

Volgens het bedrijf zal de zonne-energie revolutie hoe dan ook gaan plaatsvinden, ongeacht het milieubeleid dat landen voeren. ,,Binnen enkele jaren kunnen zonnepanelen in Europa duurzame stroom opwekken tegen prijzen die kunnen concurreren met de prijs van grijze stroom voor particulieren. De vraag zal dan zijn of je je energie goedkoop en schoon van je eigen dak haalt, of duur inkoopt bij je energieleverancier" stelt J. Trip van SolarPlaza.

Ook al groeit de internationale markt voor zonne-energie al jaren met 40%, deze zal verbleken bij de omvang over vijf jaar, voorspelt het bedrijf. In diverse landen zorgt de overheid met subsidies voor grootschalige marktontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. In een land als Spanje worden nu al voetbalvelden vol zonnepanelen gebouwd. In dit soort projecten of bedrijven kunnen ondernemers en particulieren mee-investeren.

De thema's van de conferentie zijn: technologie, industrie, markt, investeren en visie. Hij is opgezet voor een breed publiek, variërend van overheden tot bedrijven, van investeerders tot studenten. In Rotterdam zullen deze Nederlandse ondernemers vertellen hoe de industrie en markten zich ontwikkelen en welke technologieën worden toegepast in Europa en daarbuiten. Ook wordt de bezoekers een kijkje gegund in wat er in de grootste zonne-energie markten ter wereld gebeurt. Bekende sprekers zullen vervolgens hun visie op de toekomst geven.

SolarPlaza heeft al vijftien jaar ervaring in de internationale markt voor zonne-energie.

Het bedrijf organiseerde de afgelopen jaren veel conferenties in landen als de Verenigde Staten, Spanje, China en Duitsland, waar zonne-energie een steeds belangrijkere rol speelt. Ook neemt het ondernemers mee op handelsreizen naar andere landen, zoals de grote fabrieken van zonnepanelen in China en Taiwan. Op die manier vormt SolarPlaza een wereldwijd platform op het gebied van zonne-energie, brengt het vraag en aanbod samen en verschaft het alle mogelijke informatie.