NEN


Nieuwe NEN-cursus Machineveiligheid hef- en hijswerktuigen

donderdag 29 januari 2009, 15:03

Wat zijn de wettelijke eisen op het gebied van de (elektrische) veiligheid van hef- en hijswerktuigen? Wat zijn uitgangspunten voor het ontwerp van noodstopcircuits en beveiligingen? En hoe moet het een en ander worden gedocumenteerd?
Op deze vragen wordt op 22 april 2009 antwoord gegeven in de NEN-cursus Machineveiligheid hef- en hijswerktuigen.

De norm NEN-EN-IEC 60204-1 beschrijft de eisen die gesteld worden aan de elektrotechnische uitrusting en de besturing van de machine. De norm geeft praktische invulling aan de Laagspanningsrichtlijn en de Machinerichtlijn. Deel 32 van de norm gaat over veiligheidseisen, specifiek voor de elektrische uitrusting en besturing van hef- en hijswerktuigen.

De cursus is bedoeld voor constructeurs of ontwerpers van kranen, heftrucks, takels en lieren. Tijdens deze cursus leert men onder meer hoe NEN-EN-IEC 60204-32 kan helpen om te voldoen aan de eisen die de wet stelt aan de elektrische veiligheid van hef- en hijswerktuigen.

Vakkundige informatie vanuit de bron
De docent tijdens deze dag is de heer Pouw Jongbloed, voorzitter van de normcommissie Elektrische uitrusting van machines. De NEN-EN-IEC 60204-serie is door deze normcommissie samengesteld.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: http://cursushefenhijswerktuigen.nen.nl zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-EN-IEC 60204-32:2008 en (Norm) NIEUW Machineveiligheid hef- en hijswerktuigen (Cursus)