AEGON

12 maart, 2009, Den Haag

Voordrachten Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur AEGON N.V.

De Raad van Commissarissen van AEGON N.V. zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVvA) van 22 april 2009 voorstellen de heer Arthur Docters van Leeuwen te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Zoals aangekondigd op 13 januari 2009, zal de Raad van Commissarissen aandeelhouders ook vragen de heer Jan Nooitgedagt te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. Hij volgt de heer Jos Streppel op, die met pensioen gaat. Tevens zal de heer Willem Stevens tijdens de AVvA terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen omdat zijn derde termijn afloopt.

De heer Arthur Docters van Leeuwen, die de Nederlandse nationaliteit heeft, is voorzitter van het Holland Financial Centre. Daarvoor was hij voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, voorzitter van het College van Procureurs Generaal en Directeur-Generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Overeenkomstig de kapitaalovereenkomst met de Nederlandse staat is de heer Docters van Leeuwen reeds sinds december 2008 toehoorder bij de Raad van Commissarissen van AEGON.

De heer Jan Nooitgedagt, die de Nederlandse nationaliteit heeft, is al bijna 30 jaar actief in de Europese financiële sector. Na zijn opleiding aan de Universiteit van Groningen heeft hij bij PriceWaterhouseCoopers gewerkt, voordat hij in 1980 in dienst trad van Ernst & Young. In 1989 werd hij partner bij Ernst & Young. Naast zijn ervaring als accountant heeft Jan Nooitgedagt een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Financial Services divisie van Ernst & Young, alsmede bij de groeiende adviespraktijk op het gebied van Mergers & Acquisitions. Jan Nooitgedagt heeft verschillende posities bekleed bij Ernst & Young. Als laatste was hij Managing Partner, verantwoordelijk voor Nederland en België.

Zoals aangekondigd tijdens de AVvA van 2008, zal de Raad van Commissarissen voorstellen dat de heer Dudley Eustace voor één jaar wordt herbenoemd als lid van de raad. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen voorstellen om de heer Shemaya Levy te herbenoemen voor een tweede periode van vier jaar.

Bovengenoemde voorstellen zijn opgenomen in de agenda voor de AVvA op 22 april 2009, die eind maart beschikbaar is op de corporate website www.aegon.com.

Over AEGON

AEGON, de internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en beleggingsproducten, heeft activiteiten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië. AEGON heeft ongeveer 31.500 medewerkers en meer dan 40 miljoen klanten overal ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kerncijfers

2008

2007

Onderliggend resultaat vóór belastingen

EUR 1,57 miljard

EUR 2,64 miljard

Ver koop nieuwe levensverzekeringen

EUR 2,63 miljard

EUR 3,27 miljard

Totaal bruto stortingen

EUR 40,75 miljard

EUR 44,53 miljard

Inkomsten genererende beleggingen

EUR 332 miljard

EUR 370 miljard