Ingezonden persbericht


Almere, 14 april 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 17-18
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

De magische 3, 4+ - jeugdtheater

Na het succesvolle 'Pom, pom, politieman' speelt het trio Trapperdetrap dit seizoen een gloednieuw, theatraal familieconcert: 'De magische 3'. Maak kennis met Peer Magiga, Stefan de Muziketier en Thijs Toverbol. Wie van de drie is de echte magiër? Peer Magiga, de Man van Elastiek die het liefst slaapt op een vlijmscherp spijkerbed? Stefan de Muziketier die de meest magische melodieën uit zijn gitaar weet te toveren? Of is het toch Thijs Toverbol met zijn halsbrekende toeren op zijn magische BMX-fiets? Wie de echte magiër ook is, alle drie zijn het topmuzikanten die in een wervelende show het publiek van jong tot oud van begin tot eind weet te betoveren met prachtige liedjes, komische theaternummers en muzikale hoorspelen. Komt dat zien! Komt dat zien!

woensdag 22 april, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: onbekend

brigadier fub of het eeuwig menselijke - toneel

Theatergroep Carver blijft het theaterlandschap verrijken met humoristische stukken, die gaan over de absurditeit van het leven en het onvermogen van de mens om daarmee om te gaan. Beppie Melissen, kloppend hart van Carver, kreeg daarvoor in maart 2008 de Mary Dresselhuys Prijs. Zomer 2007 won haar groep ook al de Gouden Mus op De Parade voor de voorstelling 'Tucht'. In 'Het eeuwig menselijke' onderzoekt het gezelschap de meest basale en primitieve motieven van mensen. Het is een voorstelling over schijnheiligheid, kruipen, draaien, roddels en leugens. Leugens om je gezicht te redden, leugentjes om bestwil, leugens uit mededogen of vleierij; een mens liegt wat af. Maar bestaat er wel zoiets als waarheid?

donderdag 23 april, 20:30 uur

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Mieke Struik

Zijlstra - theaterconcert
Jeroen Zijlstra verloochent zijn roots niet. De zanger/trompettist uit Wieringen maakt Nederlandstalige jazzy popsongs, waarin hij een stoere, stevige sound afwisselt met prachtige, poëtische ballads. Zijn stem verraadt het ruwe leven op zee - Zijlstra was vijftien jaar visser - de eenzaamheid en het verlangen naar huis. Hunkeren is hem dan ook niet vreemd. Sinds 1999 heeft hij met zijn band een respectabel repertoire opgebouwd, bijeengebracht op vijf cd's. De roep om evergreens liet zich de laatste tijd steeds vaker horen en wordt met 'Vergezichten' beantwoord. "Alles is nog zee, zout en zon aan Zijlstra". (De Telegraaf)

ZANG EN TROMPET Jeroen Zijlstra SAXOFOON Rutger Molenkamp TOETSEN Pieter Jan Cramer BAS Edwin Wieringa DRUMS Nout IngenHousz

vrijdag 24 april, 20:30 uur

Prijs: E 17,00 / Kortingspas: E 15,00

Fotograaf: On Stage

Offenbach / Massé - Barokopera Amsterdam

Barokopera Amsterdam brengt twee komische opera's met als rode draad een vrouw die op slimme wijze aan de (rijke) man probeert te komen. In 'Les noces de Jeannette' van Victor Massé vlucht Jean van zijn eigen bruiloft. Hij zou trouwen met de slimme boerin Jeannette, maar krijgt op het moment suprème last van bindingsangst. Maar Jeannette legt zich er niet bij neer. 'Une demoiselle en loterie' van Jacques Offenbach speelt zich af in Parijs, waar circusartieste Aspasia op zoek is naar een man van stand. Ze zet een loterij op waarvan zij zelf de hoofdprijs is. Uiteindelijk blijkt Aspasia in meer dan één opzicht de winnaar. Offenbach en Massé zetten op sfeervolle melodieën twee krachtige vrouwen neer, veel sterker dan de mannen. Met Nederlandse boventiteling.

Met gratis inleiding!

zaterdag 25 april, 20:15 uur

Prijs: E 22,00 / Kortingspas: E 20,00

Fotograaf: onbekend

Van Dingstee kwartet- lunchconcert klassieke muziek Het Van Dingstee Kwartet werd opgericht door de uit één gezin afkomstige violistes Ingrid van Dingstee en Marjolein van Dingstee en cellist Ewout van Dingstee. Sinds 1997 bestaat het kwartet in zijn huidige samenstelling met Helena van Tongeren als altvioliste. Het Van Dingstee Kwartet wist in korte tijd een succesvolle carrière op te bouwen. Het gaf concerten op talrijke Nederlandse podia en maakte tournees in Europa en de Verenigde Staten. Het uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes van het grote strijkkwartetrepertoire. Daarbij hecht het kwartet er aan om ook regelmatig Nederlandse composities ten gehore te brengen.

zondag 26 april, 11:30 uur

Prijs: E 10,00 / Kortingspas: E 8,00. Aansluitend een lunchbuffet in Waterfront voor E 12,50

Fotograaf: Verena Blank

Blind date april
'Forever Overhead' is een spannende en hypnotiserende voorstelling. Wat gaat er om in het hoofd van iemand die valt? In dat korte moment, in die eeuwigheid, tussen hemel en aarde? De dansvoorstelling 'Forever Overhead' gaat over de kunst van het vallen. Een wendbaar lichaam in de leegte, opgehangen in de lucht als het centrum van het universum. Onvolkomen vleugels die, even, de zwaartekracht overwinnen. Een triomfantelijke duik, voor de definitieve, fatale omhelzing. 'Forever Overhead' is de eerste voorstelling van Voetvolk. Voetvolk bestaat uit Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe. Gruwez beschikt over een zeldzame lichaamsbeheersing en de composities van Maarten van Cauwenberghe zorgen voor extra spanning en maken van deze productie een echte beleving.

woensdag 29 april, 20:30 uur

Prijs: E 10,00

Fotograaf: Bruno De Waele of JeanPaul Lespagnard of Luc Massin

Noot voor de redactie /