Gemeente Sittard-Geleen


050_2009

PERSBERICHT

College van B&W houdt stadsdeelgesprekken

Sittard-Geleen, 15 april 2009 - Het college van B&W van Sittaard-Geleen houdt de komende weken weer stadsdeelgesprekken. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het stadsdeelprogramma 2009 toegelicht en krijgen de aanwezigen de gelegenheid om met het gemeentebestuur hierover van gedachten te wisselen. Verschillende partnerorganisaties van de gemeente, zoals woningcorporaties en welzijnsinstanties, zijn tijdens de stadsdeelgesprekken ook aanwezig.

Het eerste stadsdeelgesprek vindt op 22 april plaats in Grevenbicht (stadsdeel 1, Born en kleine kernen). Op 6 mei is stadsdeel 2 (Geleen-West) aan de beurt, op 12 mei Sittard-West (stadsdeel 4), een dag later Geleen-Oost en Munstergeleen (stadsdeel 3) en op 19 mei is stadsdeel 5 (Sittard-Oost) aan de beurt.

De stadsdeelprogramma's 2009 zijn op 14 april door het college van B&W vastgesteld. De inhoud sluit nauw aan op de vorig jaar al vastgestelde stadsdeelplannen. ,,In de stadsdeelprogramma's staat wat we dit jaar gaan doen in de buurten en dorpen op het gebied van wonen, sociale veiligheid, (wijk)winkelvoorzieningen, inrichting en beheer openbare ruimte en maatschappelijke voorzieningen (jeugd, ouderen, sport, basisonderwijs en gemeenschapsaccommodaties),' zegt verantwoordelijk wethouder Pieter Meekels. ,,Het gaat dus om zaken die heel dicht bij de mensen staan, zaken zelfs die van invloed kunnen zijn op de dagelijkse leefomgeving van onze inwoners.'

In het stadsdeelprogramma wordt ook verantwoording afgelegd over de zaken die in 2008 gerealiseerd zijn.

De stadsdeelgesprekken zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen steeds op 19.30 uur . Hieronder staat een overzicht van de locaties:

22 april stadsdeel 1 Oos Hoes, Schoolstraat 2 Grevenbicht

6 mei stadsdeel 2 De Hanenhof, Groenstraat 44 Geleen

12 mei stadsdeel 4 Stadsschouwburg, Mr. Claessenstraat 1 Sittard

13 mei stadsdeel 3 't Plenkhoes, Bachstraat 2 Geleen

19 mei stadsdeel 5 Gemeenschapshuis Broeksittard, Dorpstraat 1 Sittard


---




Gemeente Sittard-Geleen